Menu 

Novogodišnji i božićni praznici su verovatno doba godine kada najmanje razmišljamo o kalorijama i kilogramima, ali pošto će većinu nas sustići otpuštanje kaiša za jednu-dve rupice mi vam donosimo dvodnevni detoks plan nakon praznika prema savetima doktora Oza.

Praznična hrana ne pravi problem samo u nakupljanju suvišnih kilograma nego i u narušavanju zdravlja jer se tu uglavnom radi o masnoj, teškoj i veoma kaloričnoj hrani koju je potrobno što pre izbaciti iz organizma. Evo kako ćete to učiniti.

Ispuštanje viška vode

Prvi korak ka uspešnoj detoksikaciji nakon praznika jeste otpuštanje vode i suzbijanje nadutosti, a u tome će vam pomoći savršeni prirodni sok uz pomoć kojeg ćete se rešiti nadutosti.

3 šolje soka od lubenice pomešajte sa dve šolje vode i šoljom kokosove vode. Pijte pet čaša ovog soka dnevno.

dreamstime_s_7296617

Doručak protiv nadutosti

Najbolji način da otklonite težinu iz želuca nakon teške božićne hrane jeste da dan započnete doručkom koji će vam odagnati muke, a savršena kombinacija su zobena kaša i puter od kikirikija.

Zobena kaša je prirodni diuretik koji će vam pomoći da što lakše otpustite višak vode iz organizma. S druge strane, puter od kikirikija je bogat niacinom i vitaminom B, koji pospešuju dobru probavu.

Ručak na kašiku

Nakon teške hrane supa ili čorbica za ručak će vam doći kao melem na ranu. Naš predlog je lako probavljiva čorbica od sočiva koja će vašem želucu i crevima priuštiti olakšanje kad je u pitanju probava.

Zaboravite na ostatke sarme, zamrznite ih i ostavite za vreme kad vam se probavni sistem potpuno oporavi.

dreamstime_s_25869736

Lekovita večera

Praznična hrana među koju spadaju bogate torte i kolači obično ne sadrži dovoljnu količinu vlakana koji nam obezbeđuju redovnu stolicu. Upravo iz tog razloga nakon praznika neka vam večera par dana bude salata od ljubičastog kupusa pomešana sa pilećim belim mesom, semenkama bundeve, narandžama, a sve to začinjeno maslinovim uljem.

Ovo jelo je veoma bogato vlaknima i pomoći će da creva rade pravilno.

dreamstime_s_22557959

Čokolada za brži metabolizam

Sjajna vest je da se tokom ovog detoks programa nakon praznika ne morate odricati omiljene poslastice – čokolade. Čaj od čokolade ima svojstva koja ubrzavaju rad metabolizma, a ujedno  utažuje želju za slatkišima.

Čaj od čokolade možete pronaći u bio šopovima ili ga možete kupiti putem interneta.

Zakačite na vaš frižider vaš dvodnevni detoks plan kojim ćete vaš organizam očistiti od svega lošeg što smo skupili tokom porodičnih okupljanja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar