Menu 

Ako želite da očistite svoj organizam od toksina kojima je svakodnevno izložen obavezno isprobajte ovu jednodnevnu detoks dijetu koja će vam u tome pomoći i do bez previše patnje i odricanja. Donosimo vam detaljan plan.

Kratak program čišćenja organizma, ne samo da će vas vratiti na zdrav put već će pomoći telu da se odmori od svakodnevnih namirnica koje su prilično teške za probavu i loše utičuna zdravlje. Ova dijeta je sjajna i za sve one koji zbog obaveza jednostavno nisu u stanju pratiti dugotrajne restriktivne programe detoksikacije.

Hrana koju treba izbegavati. Ovo je više nego jasno, ali još jednom ćemo napomenuti da hrana koju nipošto ne trebate jesti tokom ovog jednog dana jesu namirnice koje u sebi sadrže šećer (čak i mleko, žitarice, sosevi), a zaobiđite i sve industrijski prerađene namirnice. So se takođe nalazi na ovoj listi loših namirnica baš kao i pića koja u sebi sadrže kofein.

Dozvoljena hrana. To bi trebalo da budu sveže namirnice, po mogućnosti organskog porekla koje su bogate vitaminima, mineralima i vlaknima. Tačnije, sveže voće i povrće. Da vas ne bi previše zbunili prelazimo na detaljan jednodnevni raspored.

15455079184_12a9bd6f9d_z

Jednodnevni detoks program ishrane

Noć pre početka programa. U krevet idite nešto ranije i neka vam soba u kojj spavate bude nešto hladnija od ostatka stana. Nemojte gledati televizor niti čačakati po mobilnim uređajima pre spavanja. Važno je da oslobodite um od vsega što bi moglo da utiče na spavanje.

6:00 –  Probudite se rano, ustanite i kratko meditirajte u krevetu, duboko dišite i polako se budite bez preterane frke.

6:30 – Popijte čašu filtrirane vode i pojedite lagani doručak u vidu smoothija ili šake orašastih plodova.

7:00 – Sklonite sve digitalne sprave i nemojte ih dirati u narednih 24 časa, ako je potrebno samo javite nekolicini ljudi da nećete biti dostupni i ugasite sve.

10:00 – Pojedite laganu užinu i popijte još jednu čašu vode. Za užinu možete pojesti tanjir supe* ili voće. Supa mora biti domaća, napravljena od svežih namirnica.

12:00 – Vreme je za ručak, a u ovom slučaju pojedite tanjir supe, malo belančevina i povrće kuvano na pari. Popijte čašu vode.

6147098462_94a9c28a71_o

15:00 – Pre još jedne užine i još jedne čaše vode pokušajte raditi vežbe disanja 5-10 minuta

17:00 –  Izađite na svež vazduh, priuštite si nešto bržu šetnju da biste podstakli cirkulaciju.

18:30 – Za večeru pojedite još jedan tanjir supe i uz to pojedite svežu saltau bez mlečnih proizvoda, soli i prerađevina.

20:00 – Vreme je za opuštajući čas joge, pronađite na internetu video čas za početnike.

21:30 – 22:00 – Prisetite se svega na čemu ste bili zahvalni tog dana.

*Najbolje bi bilo da npravite jednostavnu krem supu od šargarepe, sa dodatkom celera, crvenog luka i pilećeg bujona.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar