Menu 

Leto je definitivno iza nas, ne nazire se ni ono Miholjsko, ali to ne znači da treba da se zatvorimo u kuću i ne izlazimo napolje. Mi vam danas donosimo predloge za jesenje aktivnosti koje pored toga što su zabavne tope i kalorije.

Izađite napolje, vežbajte, sagorite kalorije i uživajte u jesenjem krajoliku.

1. Lagana vožnja biciklom

Ima li boljeg načina da uživate u jeseni od lagane vožnje biciklom? Vožnja biciklom je sjajan način da osnažite donji deo tela uključujući kvadricepse, listove i zadnjicu, a isto tako popravlja raspoloženje. Prema jednom istraživanju, dvadesetominutna vožnja biciklom može pomći da smanjite anksioznost i popravite raspoloženje.

Tokom jedne lagane vožnje možete sagoreti između 236 i 281 kalorije.

2. Fudbal/ragbi

Izvucite celu porodicu ili grupu prijatelja napolje u obližnji park i zaigrajte fudbal ili ragbi. Pored toga što je odlična vežba ovaj mali izlet može i da vas još više zbliži sa vašom porodicom i prijateljima. Igranjem fudbala i ragbija možete sagoreti između 472-563 kalorije.

3. Sakupljajte opalo lišće

Napravite pravu malu akciju u vašem dvorištu i organizujte sakupljanje opalog lišća. Ova aktivnost može predstavljati vežbanje celog tela jer uključuje, podizanje, saginajanje, čučnjeve i još štošta, a na ovaj način trošite od 236-281 kalorija.

jahanje

4. Jahanje

Jahanje je u stvari najbolja jesenja aktivnost. To je lagana fizička aktivnost u kojoj možete uživati pre nego nastupe velike hladnoće. Pomaže vam da osnažite noge i mišiće, a jedan sat jahanja može da sagori od 384-457 kalorija.

5. Trčanje

Trčanje je uvek sjajan način da izgubimo višak kilograma, a njime se možemo baviti gotovo tokom cele godine. Jesen je u stvari najidealnija za trčanje napolju jer nije niti prevruće niti prehladno. Trčanje poboljšava zdravlje srca i podiže nivo dobrog holesterola te snižava povišen krvni pritisak.

Jednočasovno lagano trčanje skida nam od 472-563 kalorije.

Uživajte u bojama  jeseni i topite masne naslage.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar