Menu 

Leto se bliži, a vi i dalje imate problema sa motivacijom i relizacijom dijete i mršavljenja? U tome vam može pomoći vaš „pametni telefon“ jer on ima najbolje aplikacije za vas.

U moru aplikacija za „pametne telefone“ naravno da se nisu mogle zaobići ni one koje nam pomažu da smršamo, ako niste do sad krajnje je vreme da ih nabavite. Ove aplikacije će vam pomoći da računate i brojite kalorije gde god se nalazite, a to je veoma bitno kad je dijetalna ishrana u pitanju. Pored aplikacija za mršavljenje donosimo vam i one koje će vam pomoći da telo održite u formi vežbanjem.

Najbolje aplikacije za mršavljenje

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-elegant-colorful-fruit-vegetables-icons-set-created-mobile-web-applications-image29741067

1. MyFitnessPal Calorie Counter and Fitness Tracker je svakako jedna od najpopularnijih aplikacija ovog tipa koje se trenutno nalaze na tržištu, procenjuje se da je više od 300.000 ljudi širom sveta „skinulo“ ovu aplikaciju sa iTunes-a i približno toliko sa Andorid marketa. Pa, zašto ne biste i vi? Ova aplikacija poseduje sve što je potrebno nekome ko je na dijeti. Tu je baza od preko 2 miliona dijetalnih recepata, a aplikacija automatski pamti vaša omiljena jela pa vam preporučuje ona koja su im slična. Mnogi koji su je koristili kao pomoć pri mršavljenju imaju samo reči hvale, a većina komentara na Android marketu je pozitivna.

Ovu aplikaciju možete nabaviti potpuno besplatno, a podržavaju je sve vrste „pametnih telefona“.

2. Lose it! Ovo je još jedna veoma popularna aplikacija specijalno napravljena za vlasnike iPhone-a. Ova aplikacija ima skener barkodova, bazu recepata i veliku bazu hrane i aktivnosti. Korisnici ove aplikacije mogu dodati određenu vrstu hrane u bazu podataka i pratiti proteine, ugljikohidrate i masti. Sjajno, zar ne?

Korisnici kažu da je mana ove aplikacije što im se planiranje obroka pojavljuje samo jednom sedmično i da je u bazi podataka teško pronaći pojedine namirnice.

Ova aplikacija je takođe, besplatna.

3.Fooducate. Ova aplikacija, iako besplatna, se ne koristi često kao prethodne dve, ali nije ništa manje kvalitetna. Ona ima potpuno drugačiji pristup dijetama. Njen fokus nije samo na gubljenju kilograma nego i na menjanju prehrambenih navika. Pomoću ove aplikacije možete pratiti unos i gubitak kalorija, daje vam informacijie o kvaliteti hrane pokazujući sve nutritivne vrednosti namirnice/jela. Takođe, pomaže vam da sastavite listu za kupovinu sa zdravim namirnicama.

Aplikaciju mogu nabaviti vlasnici Android i iPhone pametnih telefona.

Najbolje fitness aplikacije

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-fitness-tracker-wearable-technology-infographics-set-icons-trackers-eps-vector-illustration-image37168966

Endomondo je aplikacija koje ima više miliona korisnika širom sveta, a 2012. Godine je dobila nagradu za najbolju inovaciju u svom domenu. Ova aplikacija koristi GPS da bi zabaležila koliko ste hodali, trčali ili vozili biciklo i pomoći će vam da imate jasan prikaz koliko zapravo vežbate. Pored aplikacije postoji i Endomondo socijalna mreža koja će vas povezati sa svojim korisnicima širom sveta.

Aplikacija je besplatna i podržavaju je sve vrste pametnih telefona.

Nike training club će vam pomoći da brzo steknete formu za ovo leto uz poznate trenere i preko 85 vežbi za jačanje, kardio vežbi kao i vežbi za srž tela. Ova aplikacija ima fenomenalne sadržaje kako za početnike tako i za one naprednije. Tu se nalaze detaljne instrukcije i video demonstracije kao i muzička datoteka.

Aplikacija je namenjena za Apple proizvode i besplatna je.

Instant heart rate je aplikacija koja koristi kameru sa vašeg telefona da bi vam izmerila otkucaje srca i na taj način odredila nivo vašeg vežbanja. Radi tako da samo postavite prst preko kamere, a aplikacija će na osnovu boje kože reći koliko ste vredno vežbali.

Dostupna je za android i iOS operativne sisteme i besplatna je.

 

 

 

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar