Menu 

Ako za poprilično kratko vreme imate neki događaj na kome treba da blistate i izgledate najbolje što možete, poslušajte naše savete i izgubite višak kilograma za samo mesec dana.

Nećemo vam preporučiti neku instant dijetu nakon koje će se kilogrami vratiti jednakom brzinom kojom su i nestali već ćemo vam dati smernice kako da uspete na zdrav način.

dreamstime_s_12477546

Nauka kaže da su masti energija koje telo čuva i da ih se najlakše možete rešiti redovnim vežbanjem i sagorevanjem te energije. Cilj ćete najuspešnije dostići, ako dnevno unosite određeni broj kalorija, sagorevate ih vežbanjem (pa čak i malo više) i na taj način bi trebalo da izgubite dnevno 450-900 g.

Nažalost realnost je malo drugačija i komplikovanija. Činjenica je da je našem telu potrebna hrana za energiju. Što više energije sagorimo, više nam je hrane potrebno jer je naše telo mnogo više od jednostavne mašine koja uzima i troši energiju. Potrebno nam je da razmišljamo trezveno i funkcionišemo normalno, a jedini način da to ispunimo jeste uravnotežena, zdrava ishrana bez izgladnjivanja.

Intervali veoma intenzivnih, ali nešto kraćih vežbi umesto onih aerobnih je najbrži i najefektniji način za sagorevanje kalorija. To možete postići trčanjem ili plivanjem 30  minuta 3-5 puta nedeljno. Tokom vežbanja je veoma bitno da 5-10 puta radite sprinteve koji će trajati 30-60 sekundi. Pobrinite se da vam ostava i frižider budu puni zdravih namirnica i grickalica jer ćete nakon vežbanja biti gladni. Nipošto se nemojte izgladnjivati, dopustite telu da kaže kad je gladno.

dreamstime_s_31255330

Označite na kalendaru datum tog važnog događaja za koji se pripremate i neka vam to bude motiv da istrajete u ovom programu. Iako će vam se možda činiti da napredujete veoma sporo imajte na umu da se kilogrami izgubljeni na ovaj način neće vratiti. Neka vam ovaj vid vežbe postane rutina i nakon tog veoma važnog događaja.

Kad krenete sa programom nemojte sabotirati sami sebe velikim porcijama i sa previše poslastica. Hleb i ostali skrob zamenite celovitim žitaricama,  a umesto kaloričnih slatkiša birajte proteinske pločice ili suvo voće.

Uz samo nekoliko malih ustupaka i bez preskakanja vežbanja za mesec dana ćete biti spremni za veliki događaj, a ta haljina koju ste planirali nositi stajaće vam kao salivena.

Srećno!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar