Menu 

Ples oko šipke više nije isključivo obeležje egzotičnih plesačica. Uz ovu vežbu osećaćete se bolje, privlačnije, samouverenije i, naravno, savršeno izvajati telo.

Ima nešto senzualno, snažno i odvažno u plesu oko šipke i tu, naravno, mislimo na profesionalni ples. Međutim, iako možda izgleda kao da nije nešto posebno, ova vežba predstavlja izazov i za one koji su u dobroj formi. Ali, ako ste osoba koja iza sebe ima bar 6 meseci aktivnog vežbanja i osećate se fit, a dosadile su vam standardne vežbe, onda je ples oko šipke nešto što definitivno trebate probati.

Zašto ga smatraju najboljom vežbom?

ples oko sipke sportskiPles oko šipke spada u najbolje vežbe za oblikovanje tela na svetu. Naravno, pre nego se upustite u izučavanje ove vežbe treba vam višemesečna priprema, ako duže niste bili fizički aktivni. Nekoliko meseci aktivnog vežbanja može vas pripremiti za rad na ovoj vežbi. Važno je i da steknete snagu, posebno u rukama. Zato, družite se i sa tegovima neko vreme.

Vežba je savšena jer uključujete sve mišiće, odlično zateže i oblikuje telo, a daje vam i osećaj stvaralačke slobode, odvažnosti i senzualnosti.

Naravno, vežbe se ne održavaju u zadimljenim kafanama, već uz pomoć pravih fitnes stručnjaka u salama za vežbanje. A potrebna vam je samo šipka i lakša odeća. Posebni programi vežbanja i mršavljenja obično uključuju 3 jednočasovna programa tokom sedmice uz zdravu ishranu.

Vežba odlično deluje na mišiće, oblikuje ih na najlepši način, jer plesači grade snagu u gornjem delu tela i stomačnim mišićima, a dolaze u tu fazu da celu svoju težinu mogu držati jednom rukom.

Uz to bićete mnogo fleksibilniji, bolovi u mišićima i ukočenost će nestati i osećaćete veće samopouzdanje nego ikada u životu.

Ples oko šipke se deli na tri oblasti: sportski, umetnički i sexy, a postoje čak i inicijative da ga uvrste među olimpijske sportove. Preporučuje se da na časove ponesete laganu odeću – uski šorts i majicu na bretele. Treneri smatraju da je kontakt sa šipkom vrlo važan da biste savladali tehniku.

Šta vežba podrazumeva

ples oko sipke 2

Trening obično počinje vežbama za jačanje mišića, nastavlja se učenjem plesnih pokreta i pokreta oko šipke. Obično radite i čučnjeve, sklekove, trbušnjake, pa prelazite na penjanje i druge poteze koje osmisli vaš trener. Sam ples se sastoji od okretanja oko šipke, “kliznih” poteza i drugih trikova praćenih muzikom.

Ako ste se odlučili na ovu vežbu možete je isprobati kod kuće uz pomoć DVD snimaka i Youtube tutorijala profesionalaca ili krenuti na časove. Na časove nosite peškir, laganiju odeću, a savetuje se da na kožu ne stavljate losione, kreme i ulja. Malo bebi pudera da biste održali kožu suvom, da biste lakše uhvatili šipku, može pomoći.

Šta mislite? Da li ste za? pročitajte i tekst – Probajte pilates, nećete se pokajati.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar