Menu 

Moramo priznati da zimi nismo nešto preterano raspoloženi za dugotrajno vežbanje i višečasovno znojenje u teretani, zato je tabata najbolji izbor da se ne ulenjite, a da ne potrošite previše vremena.

Tabata je način vežbanja koji podrazumeva više vežbi visokog intenziteta sa kratkim periodima odmora između vežbi. Obično se meri vreme, radi se 30 sekundi jedne vežbe, zatim ide 10 sekundi odmora, pa se brzo prelazi na drugu vežbu i tako dalje. Cilj je da za kratko vreme aktiviramo što više grupa mišića i pokrenemo celo telo. Trening traje kraće zato jer su vežbe visokog intenziteta i više verovatno ne bi izdržali. Ako ste početnik vežbe radite 20 sekundi sa odmorima od 10, pa s vremenom produžavajte vreme vežbanja za pet sekundi.

Pomoću tabate se možete fokusirati samo na jednu grupu mišića koja vam je najkritičnija, a možete kao što smo već rekli, aktivirati celu grupu mišića.

Mi vam preporučujemo da radite vežbe kojima ćete aktivirati sve grupe mišića, na primer počnite sa iskorakom, zatim radite vežbe za trbušnjake, pa za zadnjicu i za ruke.

Evo kako bi trebalo da izgleda jedan tabata trening. I što je najbolje možete vežbati u svom domu, bez posebnih rekvizita i ne traje dugo.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar