Menu 

Koliko puta ste se u receptima susreli sa sastojkom zvanim mlaćenica (buttermilk) i koliko puta ste isti taj recept preskočili jer nigde niste mogli pronaći tu mlaćenicu? Evo načina kako da sami za manje od deset minuta napravite zamenu po sajtu The kitcnhn.

Mlaćenica je proizvod koji se dobija pri proizvodnji putera, veoma je karakterističnog ukusa i mirisa. Siromašna je topljivim mastima jer one ostaju u maslacu, ali je zato bogata proteinima , mineralima i laktozom sa svego oko 0.8 odsto mlečne masti.

Mlaćenica se nekada koristila u proizvodnji hrane za bebe.

Kako da napravite brzu zamenu za mlaćenicu?

Sve što vam je potrebno jeste šolja punomasnog mleka i kašika limunovog soka ili belog vinskog sirćeta.

Limunov sok ili sirće uspite u mleko i dobro promešajte, a zatim mešavinu ostavite 5-10 minuta na sobnoj temperaturi. Kad je spremno za upotrebu, mleko će početi polako da se zgušnjava i napraviće se male grudvice, ali zamena neće dostići gustoću prave mlaćenice. Zamensku mlaćenicu u receptima koristite u istoj traženoj meri.

Ostale zamene za mlaćenicu

Pomešajte ¾ šolje jogurta sa ¼ šolje vode ili ¾ šolje kisele pavlake sa ¼ šolje vode i koristite umesto mlaćenice u receptima u istom omeru.

Ne zaobilazite recepte sa mlaćenicom, snađite se.

Recept
Ime Recepta
Napravite zamenu za mlaćenicu (buttermilk)
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 35 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovo su brze krofne koje se u Kini prodaju na svakom ćošku, a ako se želite zasladiti i obradovati svoje ukućane ove krofnice će sigurno obaviti dobar posao.