Menu 

Funnel kolač se tradicionalno priprema na vašarima, a naziv je dobio po spravici pomoću koje se pravi, a koja neodoljivo podseća na levak (eng. funnel). Reč je o testu prženom u dubokom ulju, posutom šećerom u prahu koje može biti divna poslastica tokom zimskih večeri.

Umesto posebne spravice za pravljenje ovog kolača možete koristiti plastičnu kesicu, špric za ukrašavanje sa najtanjim nastavkom,a najbolja opcija su plastične flašice za kečap ili majonez. Recept smo pronašli na Abeautifulmess blogu.

Da biste napravili ovaj kolač treba da umesite testo kao za američke palačinke, dakle, jaja, puter, brašno, jaja. Sipajte testu u plastičnu flašicu koju ste pripremili i krenite na pečenje.

funnel3

U veću posudu sipajte ulje i stavite na šporet da se greje, kad se ulje zagrejalo pomoću flašice istiskajte testo tako da napravite nepravilne oblike. Šarajte po ulju, budite maštoviti.

Kolačiće kratko pržite sa jedne i sa druge strane, samo da poprime lepu zlatnu boju, zatim ih pomoću šuplje kašike vadite na papirne ubruse.

funnel2

Bogato pospite šećerom u prahu ili čokoladnim umakom.

Recept
Ime Recepta
Znate li šta je to funnel kolač?
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 34 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovo su brze krofne koje se u Kini prodaju na svakom ćošku, a ako se želite zasladiti i obradovati svoje ukućane ove krofnice će sigurno obaviti dobar posao.