Menu 

Jeste li jedna od onih osoba koje ne mogu ni jaja ispeći da ne neprave ogroman nered kao da su pripremale večeru od tri sleda za deset osoba? Ako ste se pronašli, obavezno čitajte dalje jer vam donosimo glavna pravila za kuvanje bez nereda.

Neki ljudi su veoma uredni u kuhinji i jedva da možete primetiti kako se nešto radi, dok drugi naprave apsolutni haos. Dobra stvar je što pojavu haosa možete spriječiti bez puno muke, sledeći pet jednostavnih pravila.

8565444626_267d7ca75b_z

Očistite sudoper i mašinu za suđe. Pre nego počnete kuhati veoma je važno da očistite sudoper i iz mašine izvadite čisto suđe, tako da bude prazna. Na taj način automatski ćete smanjiti posao kad je čišćenje u pitanju. Za vreme kuvanja ono što vam više neće biti potrebno odmah isperite i stavljajte u mašinu.

Jednu posudu koristite za otpatke. Otpatke od povrća nikako nemojte za vreme kuvanja stavljati u kantu za smeće ili još gore sudiper ili radni sto, već za tu namenu upotrebite jednu plastičnu posudu u koju ćete stavljati sve otpatke do kraja kuvanja. Na kraju kad završite samo istresite smeće u kantu i to je to.

Ako nešto padne na pod odmah podignite. Niakko ne ostavljajte za posle jer je velika šansa da ćete nakon pet minuta na smeće zaboraviti, pa ćete u to ugaziti i sve će se razvući po celoj kuhinji, a to sigurno ne želite.

3448893354_e04f60064a_z

Napravite dobru pripremu. Ako vaš recept zahteva da dosta seckate, čistite i pripremate onda bi bilo dobro da pre nego upalite šporet sve namirnice očistitite i naseckate. Važno j e da sve pripremite, poređate na radni sto da vam bude na dohvat ruke i da znate kojim tačno redosledom ubacujete koju namirnicu. Na taj način sigurno ćete ublažiti haos.

Čistite za vreme kuvanja. Ne čekajte da završite sve da biste prali suđe i čistitli kuhinju, jer ćete na ta način izgubiti puno više vremena. Čistite kako kuvate, sklanjajte sve ono što vam neće biti potrebno, odmah perite i brišite radne površine.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar