Menu 

Kosa je zimi suvlja i podložnija oštećenjima, a pod kapicama je zbog toga ponekad nekontrolisano naelektrisana. I za taj problem postoji rešenje.

Kombinacija hladnog, pa isušenog i vrućeg vazduha u zatvornim prostorijama izvlači vlagu iz kose. Postoji par trikova da izbegnete naelektrisanost i da sačuvate kosu zimi.

Frizure

U zimskim danima smanjite peglanje, feniranje i sušenje kose pod jakim i vrućim mlazom fena. Takođe, pazite da je ne lomite teškim češljevima i ne trgate gumicama. (Drveni češalj je bolji za vašu kosu – evo i zašto). Ako vam je kosa ispucala obavezno ošišajte oštećene vrhove ili će naelektrisanost biti povećana. Frizera zamolite da vam stavi masku za kosu za oporavak. U ovom priodu koristite i neke proizvode koji sadrže silikone.

naelektrisana kosa

Od frizura birajte pletenice, opuštene punđe, trake za kosu i frizure i kombinacije sa grejačima za uši. Bitno je da kosu ne dirate često i da je obuzdate (ali i ne zatežete previše).

Održavanje

naelektrisana kosaKoristite balzam posle šamponiranja, ali trudite se da ga ne nanosite i na teme, već većinom na vrhove i duž kose. Možete na kosu nanositi i malo hidratantne kreme ili ulja da biste smirili naeleketrisanost. Samo ih protrljajte u rukama, pa pređite lagano preko pramenova.

Tretman vrućim uljima

Zimi je obavezan. (O njemu smo pisali u tekstu ). Možete jednostavno uzeti malo maslinovog ulja, naneti ga na suvu kosu, umotati toplim peškirom i ostaviti da deluje pola sata. Nakon toga operite kosu kao i obično. Ulja dodajte i u svoj balzam. Neka vam to zimi bude obaveza ako vam je problem naelektrisana kosa. Kada ga stavljate ostavite da deluje 15 minuta, pa tek onda operite.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Razna trovanja hranom su tokom toplijih meseci prilično česta pojava, a jedan od najčešćih uzroka trovanja su sigurno bakterije, na prvom mestu salmonela i listerija. Danas pričamo o ovoj drugoj, nešto manje poznatoj,...