Menu 

Opadanje i retka kosa je nešto što zabrinjava većinu žena širom sveta i one godišnje troše velike svote novca da bi im kosa ostala gusta i puna volumena. Mi za vas, naravno, imamo veoma korisne savete pomoću kojih ćete povećati volumen i sprečiti opadanje, bez skupocenih preparata.

Aloe vera. Ako se koristi pametno, aloe vera može napraviti čuda za kosu, povećati volumen i sprečiti opadanje te obezbediti kosi nepohodnu hidrataciju i nutrijente koji neguju kožu glave te podstiču rast kose. Nanesite gel aloe vere direktno na kožu glave i ostavite da stoji sat vremena, nakon toga operite kosu kao i obično. Redovnom upotrebom uveliko ćete smaniti opadanje kose.

dreamstime_s_37772697

Budite oprezni sa upotrebom šampona. Ne preterujte sa pranjem kose, stručnjaci kažu da je pranje kose čak 3-4 puta nedeljno previše, isušuje kosu i podstiče opadanje. Perite kosu dva puta nedeljno, a između koristite šampone za suvo pranje ili na kosu nanosite talko puder koji će upiti masnoću. Isto tako, veoma je važno da nakon svakog pranja nanosite na kosu kvalitetean regenerator i nikad ga ne nanosite direktno na kožu glave već počnete 2,5 – 5 cm od korena kose prema vrhovima.

Masaža uljima. Masiranje kože glave je veoma važno jer na taj način podstičete bolju cirkulaciju krvi i pospešujete zdravlje samog korena kose. Za masažu vlasišta koristite topla ulja i umasirajte ga uvek kružnim pokretima. Najbolja ulja za masažu kože glave su kokosovo ili jojobino ulje, a ako imate problema sa peruti onda koristite ulje ruzmarina. Nakon masaže kosu zamotajte u topao peškir da ulje bolje deluje pa operite na standardni način.

Izbecite proizvode prepune hemikalija. Najbolji način da kosu održite zdravom, sjajnom i bujnom jeste da iz upotrebe izbacite sve proizvode koji u sebi sadrže štetne hemikalije kao što su sredstva za ravnanje, kovrdžanje i bojenje kose. Svi ti proizvodi sadrže hemikalije koje kosu čine lomljivom, suvom, beživotnom i podastiču opadanje.

Stres. Jedan od glavnih uzročnika opadanja kose je svakako stres koji kosu može učiniti tankom i ređom nego obično, a može čak uticati i na pojavu sedih vlasi. Jedan od sjajnih načina da se izborite sa stresom jesu časovi joge koji će vam pomoći da se opustite i pronađete sopstveni mir. Pored toga što će vas osloboditi stresa joga će pospešiti protok kiseonika prema koži glave.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Uravnotežena ishrana. Način na koji se hranimo se zaista ocrtava na našoj kosi, koži i noktima. Da bi vam kosa bila bujna i zdrava veoma je važno da putem ishrane unosite dovoljne količine minerala i vitamina poputa cinka, gvožđa i bakra te vitamina B, i C. Oni će pospešiti rast kose, ojačati koren i sprečiti opadanje. Pored svega što smo naveli važno je i da pijete preporučenih osam čaša vode dnevno da bi vam kosa bila dovoljno hidrirana.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ako ste se ikad zapitali koja je to mala promena koju bi trebalo uvesti za poboljšanje opšteg zdravlja, većina stručnjaka će vam reći da jedete više zeliniša.