Menu 

Opadanje i retka kosa je nešto što zabrinjava većinu žena širom sveta i one godišnje troše velike svote novca da bi im kosa ostala gusta i puna volumena. Mi za vas, naravno, imamo veoma korisne savete pomoću kojih ćete povećati volumen i sprečiti opadanje, bez skupocenih preparata.

Aloe vera. Ako se koristi pametno, aloe vera može napraviti čuda za kosu, povećati volumen i sprečiti opadanje te obezbediti kosi nepohodnu hidrataciju i nutrijente koji neguju kožu glave te podstiču rast kose. Nanesite gel aloe vere direktno na kožu glave i ostavite da stoji sat vremena, nakon toga operite kosu kao i obično. Redovnom upotrebom uveliko ćete smaniti opadanje kose.

dreamstime_s_37772697

Budite oprezni sa upotrebom šampona. Ne preterujte sa pranjem kose, stručnjaci kažu da je pranje kose čak 3-4 puta nedeljno previše, isušuje kosu i podstiče opadanje. Perite kosu dva puta nedeljno, a između koristite šampone za suvo pranje ili na kosu nanosite talko puder koji će upiti masnoću. Isto tako, veoma je važno da nakon svakog pranja nanosite na kosu kvalitetean regenerator i nikad ga ne nanosite direktno na kožu glave već počnete 2,5 – 5 cm od korena kose prema vrhovima.

Masaža uljima. Masiranje kože glave je veoma važno jer na taj način podstičete bolju cirkulaciju krvi i pospešujete zdravlje samog korena kose. Za masažu vlasišta koristite topla ulja i umasirajte ga uvek kružnim pokretima. Najbolja ulja za masažu kože glave su kokosovo ili jojobino ulje, a ako imate problema sa peruti onda koristite ulje ruzmarina. Nakon masaže kosu zamotajte u topao peškir da ulje bolje deluje pa operite na standardni način.

Izbecite proizvode prepune hemikalija. Najbolji način da kosu održite zdravom, sjajnom i bujnom jeste da iz upotrebe izbacite sve proizvode koji u sebi sadrže štetne hemikalije kao što su sredstva za ravnanje, kovrdžanje i bojenje kose. Svi ti proizvodi sadrže hemikalije koje kosu čine lomljivom, suvom, beživotnom i podastiču opadanje.

Stres. Jedan od glavnih uzročnika opadanja kose je svakako stres koji kosu može učiniti tankom i ređom nego obično, a može čak uticati i na pojavu sedih vlasi. Jedan od sjajnih načina da se izborite sa stresom jesu časovi joge koji će vam pomoći da se opustite i pronađete sopstveni mir. Pored toga što će vas osloboditi stresa joga će pospešiti protok kiseonika prema koži glave.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Uravnotežena ishrana. Način na koji se hranimo se zaista ocrtava na našoj kosi, koži i noktima. Da bi vam kosa bila bujna i zdrava veoma je važno da putem ishrane unosite dovoljne količine minerala i vitamina poputa cinka, gvožđa i bakra te vitamina B, i C. Oni će pospešiti rast kose, ojačati koren i sprečiti opadanje. Pored svega što smo naveli važno je i da pijete preporučenih osam čaša vode dnevno da bi vam kosa bila dovoljno hidrirana.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Bez obzira na zdravstveno osiguranje, pregledi, razni testovi i u krajnjem slučaju lekovi su poprilično skupi i to ne samo kod nas nego širom sveta. Postoje li medicinski tretmani koji nam baš i nisu potrebni?