Menu 

UGG čizme koje poreklo vode iz Australije su stekle neverovatnu planetarnu popularnost iako ih mnogi opisuju kao najružnije čizme ikad one su i dalje u samom vrhu potražnje. Donosimo vam mali vodič kako da čistite svoje omiljene UGG čizme.

Zbog kvalitetne vune i kože od koje su napravljene UGG čizme se mogu nositi kako zimi tako i kad je vreme toplije. Uz prave smernice vaše čizmice ne samo da će blistati kao nove, već ćete im produžiti i vek trajanja, a obzirom da nisu preterano jeftine to je veoma važna stavka u celoj ovoj priči.

Redovno održavanje

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-womens-sheepskin-boots-isolated-white-image14447689

 

  • UGG čizme obavezno četkajte malo tvrđom četkicom da uklonite nakupljenu prljavštinu i prašinu, ako to ne radite sva prljavština će se uvući duboko u kožu.
  • Čizme perite sa pamučnom krpicom namočenom u malo vode, ali dobro isceđenom jer previše vode može uticati da čizme promene oblik i da se koža razvuče.
  • Svaki put kad izujete čizme napunite unutrašnjost papirom ili čarapama da ne bi izgubile oblik i da se ne bi izborale.
  • Ako su vam se čizme smočile nemojte ih nositi sve dok se u potpunosti ne osuše jer će to uticati na njihov oblik. Isto tako nemojte ih izlagati direktnom izvoru topline i ne sušite ih blizu grijalica ili na direktnom suncu jer bi se koža mogla oštetiti.

Kako čistiti prljavštinu sa čizama

Čizme prvo dobro iščetkajte suvom četkicom, detaljno, kružnim pokretima da skinete što više prljavštine i prašine.
Nakon toga na čizme nanesite mešavinu sredstva za čišćenje kože u omeru napisanom na pakovanju, i u dobijenu mešavinu umočite sunđer te detaljno izribajte obe čizme, a ne samo fleke koje su se stvorile.
Kasnije, krpicom namočenom u malo vode prebrišite čizme i ostavite da se suše na vazduhu 24-48 sati.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-high-boots-image12819337

Saveti za čišćenje mrlja

Za malo tvrdokornije mrlje imamo nekoliko načina koje možete probati da ih uklonite.

  • Uzmite gumicu za brisanje i nežno prelazite preko mrlje.
  • Namočite krpicu u vodu i stavite preko mrlje nekoliko sati, kad se krpica osuši ponovno je namočite i stavite ponovo preko mrlje.
  • Ako ništa ne pomaže, na mrlju nakapajte par kapi sirćeta, ali ne trljajte, ostavite da stoji pet minuta pa uzmite kuhinjski ubrus i stavite preko mrlje da upije sirće.
  • Neugodan miris svojih čizama rešićete tako da u svaku čizmu uspete malo sode bikarbone koja će neutralisati sve neugodne mirise.

Napomena: UGG čizme nikako nemojte nositi na hemijsko čišćenje i nemojte ih prati u mašini za veš jer će se koža opustiti i izgubiće olik.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Mnoge se žene osećaju ratnički za vreme PMS-a, a neke, čini se, bi ubile za komadić čokolade. Posle dolaze suze zbog kalorija. Sa našim predlozima umirite simptome PMS-a i uživajte u zdravim slasticama.