Menu 

Obični crveni luk vam može pomoći u borbi protiv akni, ali i za izbeljivanje i negu kože. Donosimo vam recepte za maske za lice sa lukom.

Ove maske odgovaraju za sve tipove kože, a crveni luk kombinujete sa drugim povrćem za najbolje rezultate.

Maska protiv akni sa šljivama

Treba vam: 1 kašika soka isceđenog iz crvenog luka, srž iz 7 kuhanih šljiva i 2 kašike maslinovog ulja. Pomešajte sve sastojke i stavite smesu na lice, posebno na delove pogođene aknama. Ostavite da deluje 30 minuta i nakon toga operite.

Luk i mrkva

Za ovu masku vam treba: 1 kašika svežeg soka od mrkve, 1 kašika soka isceđenog iz crvenog luka, 1 žumance i 1 kašika maslinovog ulja. Izmešajte sve i stavite na lice. Potrebno je da deluje 20 minuta. Nakon toga je isperete. Ova maska deluje i kao tonik.

protiv akniLuk i kuška

Pripremite: 2 kašike soka isceđenog iz crvenog luka, 1 krušku, izmiksanu i pola šolje mleka. Sve sastojke pomešajte i nanesite laganim pokretima na lice. Nakon 15 do 20 minuta saperite masku sa lica. Inače, ova smesa ima i izbeljujući efekat.

Za pege

Da bi ste ublažili pege na licu možete napraviti i ovu masku. Trebaće vam: pola jabuke, 1 kašika meda, 1 kašičica askrobinske kiseline u prahu, 1 žumance, 1 kašika jabukovog sirćeta, 3 kašike biljnog ulja i 2 kašike soka isceđenog iz crvenog luka. Pomešajte sve sastojke lagano u kompaktnu smesu. Stavite na mesta sa pegama i ostavite da deluje 30 minuta. I ova maska deluje kao tonik, jer sadrži jabukovo sirće.

protiv akni

Bore i suha koža

Ova smesa je odlična protiv bora i suhe kože. Trebaće vam: 1 kašika soka isceđenog iz crvenog luka, 1 krompir, četvrt litre mleka i 1 kašika meda. Skuhajte oguljen krompir u mleku i kada je gotov sve izmiksajte u tečnu smesu, dodajte sok od luka i med, pa dobro izmešajte. Smesu stavite na lice i ostavite da deluje 20 minuta. Operite lice mineralnom gaziranom vodom.

Potražite još informacija u tekstu Aloe vera za savršenu kožu.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. marija

    Odlicni recepti, probacemo.

Napišite komentar