Menu 

I muškarci zaslužuju malo pažnje. Možda smo ih na LifePressu malo zapostavili, ali sada ćemo to ispraviti ovim receptom za afteršejv od ruma i kora narandže. Zvuči malo piratski?

Zaista ga je jednostavno napraviti, a sastojke možete pronaći u svojoj kuhinji i obližnjoj apoteci.

Potrebno vam je: kora 1 narandže, 1 šolja hamamelis tonika, 1/2 šolje vode, 2 do 3 lista lovora, 1/4 kašičice karanfilića u prahu, 1/2 štapića cimeta, 1/4 kašičice narendanog svežeg đumbira (nije obavezno) i manja stabljičica ruzmarina (nije obavezno), 1/2 kašičice ekstrakta vanile i 60 ml ruma.

Hamamelis i vodu uspite u šerpicu (ovo će biti baza za afteršejv i uz to hamamelis je odličan za kožu). Zagrejte mešavinu na šporetu na nižoj temperaturi, pa preko toga u šerpicu narendajte koru narandže. (Ulje iz narandžine kore deluje antibakterijski i daje afteršejvu divan miris). Poklopite i ostavite tako sat vremena da bi ste dobili mirisnu mešavinu.

Isključite šporet, dodajte vanilu i rum, pa promešajte. Skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi.

Pripremite staklenu flašicu, operite je, a ako nema čep, može poslužiti i plutani (ovako će boca biti zanimljivija sa pravim duhom Pirata sa Kariba).

Procedite afteršejv i uz pomoć levka ga sipajte u bocu, na koju možete, recimo, zalepiti neku sliku pirata ili ukrasiti je na vama najzanimljiviji način i pokloniti vama dragoj osobi.

Pročitajte i kako da Napravite muški miris – dah planine i šume.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar