Menu 

Efektivne odstranjivače šminke možete sami napraviti sa par jednostavnih sastojaka. Brzo i lako bez posebnih sredstava, na prirodan način možete skinuti čak i vodootpornu maskaru.

Kombinacije sa maslinovim uljem

Šminku sa lica, posebno maskaru možete jednostavno skinuti sa malo maslinovog ulja. Samo par kapljica stavite na kuglicu vate i lagano par puta pređete preko kapaka. Još bolja za vašu kožu je mešavina maslinovog ulja i razblaženog aloe vera gela (možete ih pomešati u odnosu 1:5). Maslinovo ulje će isplivati na površinu, a vi pre upotrebe trebate samo promućkati bočicu. Umesto aloe vera gela, možete koristi i filtriranu vodu.

O aloe vera gelu i njegovim blagotvornim svojstvima možete pročitati u tekstu , a o maslinovom ulju i nezi kože u tekstu .

Maslinovo ulje (najbolje ekstradevičansko) je najsličnije prirodnim uljima vaše kože i neće zatvoriti pore niti isušiti kožu. Samo će je učiniti mekom i čistom. Aloe vera na kožu deluje negujuće i hidratizirajuće.

Takođe, možete pomešati 1 šolju vode, pola kašičice tečnog kastilj sapuna i 1 kašičicu maslinovog ulja i to koristiti kao odstranjivač šminke.

Mešavine sa bebi šamponom

lice11

http://www.pinterest.com/pin/80853755782972644/

Bebi šamponi u većini slučajeva imaju ulogu i kupke i šampona i vrlo su nežni prema našoj koži. Zato ih bez straha možete koristiti i u mešavinama za odstranjivače šminke. Pomešajte 2 kašike bebi šampona (formula bez suza), 1 kašičicu bebi ulja (ili maslinovog) i 1 šolju tople vode.

Ove mešavine, kako tvrde mnoge beauty blogerke, odlično skidaju svu šminku, puder, senke, ajlajnere, vodootporne maskare, …

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar