Menu 

Mitiseri su zaista ružna pjava na licu i čim ih primetimo svim mogućim sredstvima se protiv njih borimo. Mi vam danas donosimo tri prirodna tretmana koji će vam pomoći da se rešite mitisera.

Iako se po parfimerijama i apotekama mogu kupiti razni proizvodi koji obećavaju efikasno uklanjanje mitisera, mi smo uvek za onu prirodnu varijantu kada sa sigurnošću znamo šta stavljamo na lice. Upravo iz tog razloga vam preporučujemo tri sjajna tretmana koji će vam zasigurno pomoći da se rešite mitisera i to bez hemikalija i nepoznatih supstanci.

Maska od belanaca

Belanci imaju takvo delovanje da gotovo trenutno zatvaraju pore na licu i time sprečavate nastanak novih mitisera, a ujedno ćete ukolniti i već postojeće. Belance je bogato nutrijentima koji neguju i hrane kožu.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-separated-egg-white-yolk-image27489407

Potrebni sastojci:

  • 1 jaje
  • Toalet papir
  • Mala posuda
  • Peškir

Odvojite belance od žumanca, lice detaljno očistite, a zatim na kožu nanesite tanak sloj belanceta. Nakon toga kidajte komadiće toalet papire ili papirnate maramice i lepite na lice pa ostavite da se osuši. Nakon toga nežno, preko maramica nanesite drugi sloj belanceta pa ponovo ostavite da se osuši pre nego nanesete treći sloj, ako želite, jer će u većini slučajeva dva soja biti dovoljna.

Nakon što se maska u potpunosti osušila skinite maramice sa lica i operite lice toplom vodom. Rezultate ćete primetiti odmah.

Trakice od mleka i meda

Med i mleko imaju svojstva koja dubinski neguju kožu. Dok med ima antibakterijska svojstva, mleko kožu održava mekom i svilenkastom, a kad ih pomešate dobijete savršeno sredstvo protiv mitisera.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-honey-milk-spa-image6144086

Potrebni sastojci:

  • 1 kašika organskog meda
  • 1 kašika mleka
  • Čista pamučna traka

Pomešajte med i mleko i stavite ih u mikrotalasnu da se zagreju 5-10 sekundi. Nakon što ste dobili smesu ugodne temperature, nanesite je na mesta gde imate mitisere pa preko zalepite čistu pamučnu trakicu. Ostavite da se med i mleko osuše, za to će vam biti potrebno oko 20 minuta, a zatim nežno odlepite trakicu i isperite lice toplom vodom.

Trakice od cimeta i meda

Iako zvuči kao više nego ukusan slatkiš ovde se ipak radi o tretmanu protiv mitisera. Kao i u prethodnom receptu tu je med i njegova antibakterijska svojstva, ali u kombinaciji sa cimetom koji pospešuje cirkulaciju i koži daj zdrav sjaj i glatkoću.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-cinnamon-honey-sticks-white-background-image32292825

Potrebni sastojci:

  • 1 deo cimeta u prahu
  • 1 deo meda
  • Čista pamučna krpica

Izmešajte med i cimet da dobijete gustu pastu koju ćete naneti na delove lica na kojima imate mitisere. Preko paste zalepite komadiće čiste pamučne tkanin, pritisnite i ostavite da stoji 3-5 minuta, a zatim skinite i isperite lice.

Nakon sva tri tretmana na kožu je potrebno naneti hidratantnu kremu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar