Menu 

Nokte isprljamo tamnijim lakovima, duvanskim dimom, ali i na razne druge načine. Donosimo nekoliko saveta i trikova da izbelite nokte baš jednostavno.


Ako vam nokti najčešće imaju one tamne dubinske mrljice zbog korišćenja tamnog laka za nokte, uvek pre nego ga nanesete nalakirajte nokte bezbojnim zaštitnim lakom – ostavite da se osuši, pa tek onda nanosite tamni lak.

Na noktima svoje tragove ostavljaju i cigarete, ali i guljenje raznog voća i povrća, koje ima jake boje. Te mrljice vremenom (češćim pranjem ruku) nestanu, ali, naravno, svi žele da ih uklone što pre. I to je moguće – sasvim jednostavnim kućanskim trikovima.

Pasta za zube

Pasta za zube, najbolje ona za izbeljivanje zuba, može biti vrlo korisna za čišćenje noktiju. Jednostavno je i zaista deluje. Mekanom dečijom četkicom nanesite malo paste na nokat i trljajte nežno minutu-dve. Ponovite par puta – u zavisnosti koliko su vam nokti potamnili. Najbolja je obična bela pasta za izbeljivanje, dok pasta u gelu malo slabije deluje. Preporučujemo da pastu pomešate sa malo sode bikarbone. (Kada budete koristili četkice budite nežni da ne biste stvorili ili iziritirali zanoktice).

Za čišćenje svega

ruke u vodi s limunom

Limun i soda bikarbona, čini nam se, uz sirće, čiste sve. Tako je i sa noktima. Iscedite sok iz pola limuna (ili malo više), pa dodavajte sodu bikarbonu dok ne dobijete gustu pastu. Starom četkicom za zube ribajte nokte nanoseći tu pastu. Operite, pa ponovite ako je potrebno. Međutim, ako imate bolne zanoktice ili neke posekotine oko nokta izbegavajte ovu mešavinu, jer će vas kiselina “izjedati”.

Još sode

Sodu bikarbonu možete mešati i sa 3-odstotnim hidrogen peroksidom. Pomešajte jednake količine dok ne dobijete pastu. Pokrijte pastom nokte, ostavite da deluje 3 minute, pa operite toplom vodom.

sredjivanje noktiju ciscenje

Olovka

Bela olovka za nokte je dobra za brzu prvu pomoć. Možete je nabaviti u bilo kojoj kozmetičkoj radnji. Možete sa njom istrljati nokte ili je naneti ispod nokta za polu-efekat francuske manikure, za zdraviji izgled noktiju.

Bezbojni lak

crni nokti sa sljokicamaSteknite naviku da koristite bezbojni lak za nokte ili neki negujući bezbojni. Naime, on vas štiti od mrlja na noktima, ali i od toga da vam se u nokte upije crvena, crna, tamno plava ili neka druga jača boja laka.

Duvanski dim

Da biste uklonili nikotin sa noktiju i prstiju možete se poslužiti jednostavnim pilingom. Iscedite dovoljno soka iz limuna da biste u njemu mogli namočiti prste. Natapajte ih u tom soku 10 minuta. Nanesite 1 kašiku šećera na prste i nokte, pa utrljavajte. Ponavljajte postupak dok ne uklonite mrlje. Posle samo operite ruke mlakom vodom.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar