Menu 

 

Brijanje nogu može zaista loše uticati na izgled kože, često dolazi do iritacija, koža postaje suva i gruba na dodir, pojavljuju se tačkice. Na svu sreću to se sve može promeniti ukoliko brijete noge na pravi način.

Brijanje uvek ostavite za kraj. Poželjno je da noge brijete uvek za vreme tuširanja i to po mogućnosti na samom kraju, jer što više vremena provedete pod tušem to će koža i folikul dlake više omekšati i lakše ćete se obrijati. To znači da kosu i telo operete pre brijanja pa tek na krau obrijete noge.

2958567497_4e69e4ae44_o

Piling pre depilacije. Stručnjaci savetuju da je piling pre brijanja prava stvar jer ćete na taj način prvo ukloniti sve mrtve stanice sa kože koje bi možda mogle otežati samo brijanje, blokirati put britvici i izazvati iritacije. Isto tako dokazano je da pilinzi na bazi soli sprečavaju urastanje dlaka.

Koristite kremu za brijanje. Ovo će vam možda biti dodatni posao, ali verujte nam na reč da vredi truda. Kreme posebno napravljene u ove svrhe omekšavaju kožu i dozvoljavaju britvici da lakše klizi. Brijanje „na suvo“ kožu isušuje i iritira. Birajte kreme za brijanje koje ne sadrže alkohol i dodane mirise.

Ne dirajte urasle dlačice. Ako mislite da brijanje preko uraslih dlaka može pomoći da se problem reši onda ne možete biti više u krivu. Ako primetite urasle dlake, ne bi trebalo da ih dirate i da brijačem prelazite preko tog dela kože sve dok ne zaceli. Urasle dalčice možete tretirati uljem jojobe koje će kožu omekšati i negovati.

Prelazite britvicom u oba smera. Najbolje bi bilo da brijanje započnete tako što ćete britvicu povlačiti u smeru rasta dlake, a tek posle da povlačite suprotno rastu. Na ovaj način nove dlačice koje budu rasle će biti tanje i imaće oštre vrhove pa će izgledati puno nežnije.

Uvek ispirajte britvicu. Nakon svake upotrebe britvicu je potrebno detaljno oprati i osušiti ubrusima da se ne bi razvila rđa i bakterije.

8716563278_cd699e8835_z

Nakon brijanja obavezno namažite kožu hidratantnom kremom. Brijanjem bukvalno skidate površinski deo kože i zato je važno da kožu nakon toga propisno nahranite i hidratizujete. Umesto kupovnih krema i losiona možete koristiti prirodna ulja pout kokosovog ili suncokretovog.

Redovno menjajte britvice. Svi mi znamo da se britvice moraju menjati, ali jeste li znali koliko često? Stručnjaci kažu da čim počnete koristiti više snage da biste obrijali noge, čim britvica počne da čupka i da se stvara tenzija vreme je za novu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar