Menu 

Jeste li već pripremili stopala za leto i otvorenu obuću? Ako niste onda će vam naši saveti dobro doći, ako mislite da jeste proverite još jednom da nešto niste zaboravili.

Ako su vam pete suve i ispucale i zato niste još spremni da koračate u otvorenoj obući onda je krajnje vreme da poduzmete nešto po tom pitanju jer sunce i toplo vreme nam je uveliko stiglo. Ipak to ne treba nešto preterano da vas brine jer su suva stopala savim normalna pojava nakon meseci zime, čarapa i zatvorene obuće. S druge strane sigurno nije toliko loše koliko se vama čini i uz nekoliko jednostavnih saveta vaša stopala će biti u potpunosti spremna da se pokažu.

5170902965_f3e1178809_z

Radite piling na nedeljnoj bazi. Jednom ili dva puta nedeljno bi trebalo da radite nežne pilinge stopala pomoću kojih ćete ukloniti sve mrtve stanice kože. Kamen za pete je takođe veoma dobra opcija, a njega bi trebalo da koristite za vreme tuširanja. Britvice i neke oštre predmete za skidanje nakupina sa peta bi trebalo izbegavati.

Dnevna hidratacija. Razmišljajte na način da bi stopala trebalo da mažete kremama i hidratizujete isto kao i ruke. Radite to svakodnedvno, po mogućnosti više puta tokom dana. Stručnjaci preporučuju da pre spavanja stopala dobro namažete hidratantnom kremom i spavate sa čistim čarapama. Stopala bi ujutro trebalo da budu nežna baš kao bebina.

14266107085_ef3cffaa21_z

Napravite pauzu između dva nanošenja laka. Većna žena ima naviku da leti samo skida jedan i odmah nanosi drugi lak, a to može loše uticati na zdravlje noktiju. Povremeno skinite lak i ostavite da se nokti oporave pa tek onda nanesite drugi lak.

I to je sve što je potrebno da uradite da bi vam stopala zablistala i ovoga leta. Kupite kreme koje posebno pospešuju hidrataciju stopala, odmarajte ih i povremeno im priuštite neku opuštajuću kupku sa eteričnim uljima.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar