Menu 

Ovaj neobični puder za telo može dobro poslužiti posle kupanja, ali i kao bebi puder ili puder za stopala. Potpuno je prirodan i lako ga je napraviti.

Zeleni čaj je vrlo cenjen zbog tog što je pun antioksidanata, a kada mu pridružite lavandu i neven dobijate mirisnu i negujuću kombinaciju, koja ima i antivirusna i antibakterijska svojstva. Lepo upakovan, idealan je i kao poklon.

Potrebno vam je: 2,5 šolje organskog kukuruznog skroba, 3 kašike sušenih cvetova lavande, 3 kašike sušenih cvetova nevena i 3 kašike suvih listova zelenog čaja.

Sameljite u bledneru sve biljke u sitni prah. Dobićete oko pola šolje praha. Dodajte 1 šolju kukuruznog skroba, pa ponovo izmiksajte u blenderu, dodajte još 1 šolju i sve izmiksajte da dobijete fin prah.

puder za teloStavite mešavinu u staru bočicu za puder, prethodno opranu i očišćenu. Ostatak možete čuvati u dobro zatvorenoj teglici. Stavite i nalepnicu sa svim podacima. U teglici prah može stajati i do godinu dana.

Prah koristite kao i svaki drugi puder za telo, samo posle tuširanja na suvu kožu naneste puder. A, ako ga koristite kao bebi puder, pospite 1 kašičicu praha po čistoj peleni prilikom presvlačenja bebe da biste sprečili pojavu pelenskog osipa.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar