Menu 

Iako je hladno vreme iza nas postoje oni koji tokom cele godine muku miuče sa suvom kožom. Ako ste jedna od tih osoba, čitajte dalje jer vam donosimo mnoštvo saveta kako da hidratizujete kožu od glave do pete.

Prema rečima stručnjaka, jedan od najboljih načina da hidrirate suvu kožu jeste da u prostoriju kojoj boravite stavite ovlaživač vazduha posebno tokom hladnijih meseci, a kad otopli često otvarajte prozore i zračite prostorije. Isto tako veoma je važno da stabilizujete organizam sa dovoljnom količinom vode u organizmu. Pojednostavljeno to znači da pijete više vode.

4614795842_6de7dee648_z

Važno je i da uzimate dovoljne količine omega 3 masnih kiselina kroz ishranu ili kroz suplemente jer je dokazano da oni pomažu kod suve kože, ekcema, osipa i suvih očiju.

Od proizvoda sa toplijim vremenom možete početi koristiti neke jače formule jer se za zimu preporučuje da se koriste blagi proizvodi koji ne izazivaju iritaciju, a pošto je proleće stiglo, slobodno se možete vratiti u svoju stalnu rutinu kad je nega kože u pitanju.

Za noge i ruke možete koristiti pilinge na bazi šećera koje možete napraviti sami u svom domu, a ovo se psebno odnosi na one koji primete suve delove na laktovima, kolenima i petama. Rešite se tih ružnih delova pre nego stigne pravo leto.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar