Menu 

Jeste li ikad čuli za izreku da lepota dolazi iznutra? E, pa to je stvarno istina i ako želite da vaša koža bude zdrava i lepa treba da pripazite šta jedete i pijete i koliko vam je organizam hidriran. Danas vam predlažemo napitke koji su bez konkurencije najbolji za kožu i zbog kojih će ona izgledati mlađe, elastičnije i lepše.

Nutricionisti kažu da bi svako jutro trebalo započeti šoljom mlake vode pomešane sa sokom od pola svežeg limuna za jutarnju dozu antioksidanata i vitamina C.

15159752872_f40e27e078_z

Zeleni sokovi. Sokovi i smoothiji napravljeni od zelenog voća i povrća su posebno dobri za detoksifikaciju jetre što je od ključnog značaja za zdravu kožu. Ako imate sokovnik napravite sok od jabuka, kelja, spanaća i pijte na dnevnoj bazi.

Supa od kostiju. Supe u kojima su se dugo iskuvavale kosti su veoma bogate kolagenom. Želatinom i glicinom komponentama koje pomažu da koža zaceli i bude lepša. Ispijanjem ovakvih supa/bujona povećava nivo kolagena u telu što kožu održava čvrstom i sprečava pojavu bora.

Voda. Naravno ovo je napitak od vitalnog značaja za lepotu i zdravlje vaše kože, ali nutricionisti kažu da ne morate piti onih osam čaša vode dnevno. Hidratacija može doći i iz nekih drugih izvora jer se voda nalzi u voću, povrću i ostalim napicima poput kafe, čaja ili smoothija.

3492212864_8f7e6cebfc_z

Pokušajte kombinovati ove četiri vrste napitaka tokom dana, neka vam to pređe u naviku i sigurni smo da će vam koža izgledati lepše i zdravije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar