Menu 

Nakon detokasikacije celog organizma i kose, upoznajemo vas sa detoksikacijom pazuha i otkrivamo zašto je ovaj tretman potreban. Pre nego se nasmejete i odmahnete rukom, pročitajte do kraja.

Koliko vam se puta desilo da bez obzira na vrstu dezodoransa koji koristite se i dalje  preterano znojite, a  koža ispod pazuha vam je iziritirana i pojavio se osip? To su veoma jasni znakovi da vam je neophodna detoksikacija pazuha koja će rešiti vaše probleme.

Konvencionali dezodoransi i antiperspiranti koje obično koristimo sadrže poprilične količine hemikalija i aditiva, a većina njih blokira prirodnu potrebu tela za znojenjem. Samo neki od hemikalija koje se nalze u dezodoransima su:

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Aluminijum za koji postoje neki dokazi da povećava rizik od nastanka Alchajmerove bolesti.

Ftalati. Obično ih nalazimo u plastici, a utiču na hormonalni disbalans u organizmu.

Propilen glikol ili antifriz koji se veoma često koristi u kozmetičkoj industriji, a veruje se da izaziva alergije.

Formaldehid je dobro poznat kancerogen.

Parabeni takođe utiču na hormonalni disbalans.

Koža je najveći organ i zaista treba biti pažljiv čime ga tretiramo i šta na njega stavljamo. Sve ove supstance koje koristimo na dnevnoj bazi bez razmišljanja mogu poremetiti lučenje hormona, oslabiti imunitet, povećati rizik od kancerogenih obolenja i zato je detoksikacija pazuha neophodna svima koji ih koriste.

Da li detoksikacija pazuha zaista deluje?

Svi oni koji su probali ovaj tretman kažu da su zapazili sledeće promene:

  • Manjak neugodnog mirisa čak i bez ikakvih dezodoransa.
  • Nestanak osipa.
  • Manjak znojenja.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kako obaviti tretman detoksickacije

Postupak i recept za detoksikaciju pronašli smo na WellnessMama blogu i prenosimo ga vama.

Potrebni sastojci:

  • 1 kašika bentonit gline
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1-2 kašike vode

Sve sastojke izmešajte plastičnom ili drvenom kašikom, ne koristite metalnu i dodavajte vodu dok ne dobijete gustinu kisele pavlake. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite ispod svakog pazuha i ostavite da stoji 5-20 minuta. Za početak manje držite smesu pa povremeno povećavajte minutažu.

Ako osećate bilo kakvu neugodnost , bol ili peckanje odmah skinite smesu.

Ova maska će možda izazvati crvenilo jer će podstaći cirkulaciju, ali to će veoma brzo nestati. Isperite glinu ispod toplog tuša ili je obrišite vlažnim peškirićem.

Ponavljajte svakodnevno dok ne primetite da neugodan miris znoja nestaje i da se manje znojite kao i da kože više nije iziritirana.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar