Menu 

Ako ste sumnjičavi i mislite da je nemoguće napraviti kvalitetne kozmetičke proizvode koji služe svrsi mi vam donosimo primer koji će vas uveriti u suprotno. Naučite kako sami možete napraviti crnu senku i olovku za oči.

Kozmetički proizvodi su da se ne lažemo poprilično skupi i u većini slučajeva ne znamo šta kupujemo ni koliko su štetni sastojci koji se u njima nalaze. Malko smo pročešljali internet prostranstva i pronašli način kako sami možete napraviti senku i olovku za oči.

Za ovaj projekat nije vam potrebno znanje iz hemije, posebna oprema niti sastojci koje je teško nabaviti, potrebno vam je samo nekoliko kapi vode i jedan tajni sastojak koje otkrivamo u receptu, a pronašli smo ga na A blossoming life blogu.

ugalj2

Potrebno je:

  • 4 kapsule aktivnog uglja
  • Nekoliko kapi vode
  • Mala posudica

Otvorite kapsule aktivnog uglja i uspite ga u malu posudu, dodajte nekoliko kapi vode pa sve mešajte i dodavajte kap po kap vode dok se ugalj ne pretvori u grudvicu. Kad se ugrudvalo prespite ugalj u drugu posudicu i utisnite prstima.

Ovu senku koristite tako da malo pokvasite četkicu za oči lagano pređete preko uglja i mažete kao što biste svaku drugu senku ili olovku za oči.

Aktivni ugalj je veoma dobar za zdravlje i neće izazvati nikakve neželjene reakcije, a koliko je zdrav pročitajte u tekstu “Aktivni ugalj – drevni čudotvorni prah”.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Olivera

    E jos kad bi ovo moglo da bude istina bilo bi ekstra. Pa ta voda kad se osusi prah se vraca u prvobitno stanje. Voda nije vezivno sredstvo koje moze da odrzi tu “senku” kompaktnu kao ona sto se kupi. :)

Napišite komentar