Menu 

Obične drvene štipaljke mogu postati prave zabavne igračke i to vrlo jednostavno. Pogledajte ideje i fotografije.

1. Lepa ovčica

stipaljke zabava 1

Za ovu ovčicu vam trebaju dve štipaljke (ili štapići od sladoleda), štapići za uši, lepak, kartonić i olovka. Štipaljkama “uštinite” karton izrezan u obliku tela ovčice, pa na kartonić zalepite komadiće štapića za uši. Napravite i glavu i druge ukrase, pa ih pričvrstite lepkom.

Izvor: Pinterest

2. Šareni leptirko

stipaljke zabava 2

Izrada ovog leptirića je vrlo zabavan projekat. Trebaju vam papirne korpice za mafine (ili kružići od papira), flomasteri i štipaljke. Neka deca na papirima iscrtaju šare za leptira kakve žele. Na štipaljkama nacrtajte leptirićima oči i usta. Kružić skupite u mašnicu, pa je povežite štipaljkom. Dodajte i “antenice” leptirićima.

Izvor: Mamapapabubba

3. Aviončići za dečake

stipaljke zabava 3

Ovo su najjednostavniji avioni koje možete napraviti. Trebaju vam boje za drvo (ili obični flomasteri), lepak, štapići od sladoleda i štipaljke. Prvo bojite štapiće od sladoleda i samo ih lepkom prilepite na štipaljke kako je prikazano na slici.

Izvor: Sowderingabout

4. Maca posudica

stipaljke zabava 4

Ovu posudicu pravite uz pomoć štipaljki i konzerve tunjevine (detalje ćete pronaći u tekstu 5 stvari koje možete napraviti saštipaljkama), a na štipaljkama, samo na kraju nacrtajate svog omiljenog “mačora”.

Izvor: Sheknows

5. Zabavna igra

stipaljke zabava 5

Na štipaljke lepite komadiće kartona na koje ste nacrtali ove razne oblike. Budite samo pažljivi prilikom izrezivanja.

Izvor: Fabdiy

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar