Menu 

U leto i ranu jesen sezona venčanja je na vrhuncu. Pored stresa kroz koje buduće mlade prolaze, najmanje što im treba jesu nepotrebna pitanja. Evo šta nikako ne biste trebali govoriti/pitati jednu buduću mladu.

Od objave veridbe, mladi parovi se susreću sa gomilom bespotrebnih pitanja i komentara od strane rodbine i prijatelja i to može biti veoma uznemirujuće. Mi vam donosimo listu onih najdosadnijih.

Jeste li već odredili datum?

Porodica i prijatelji ovo pitanje znaju postavljati svega dan ili dva nakon veridbe. Vrlo je verovatno da neko ko se upravo verio nema nikakve planove za venčanje, i zato je ovo pitanje besmisleno. Ako vas toliko zanima i ne možete da se suzdržite onda radije upitajte da li već imaju neke planove za venčanje ili nešto slično tome.

Ne mogu dočekati vaše venčanje!

Ovo možda na prvu ne zvuči neprimereno, ali jeste, posebno ako još uvek niste dobili pozivnicu. Pre nego izjavite ovako nešto, uverite se da ćete zaista biti na listi gostiju.

Saveti o braku

Ovo sigurno niko ne voli, posebno ako ga poredite sa svojim i ako dajete negativne i obeshrabrujuće komentare. Na kraju krajeva zašto biste bili “bračni savetnik” nekome ko tek treba da stupi u brak? Savete možete davati samo i isključivo ukoliko vas mlada pita.

Misliš li da si spremna za udaju?

Ako mislite da je par previše mlad, da se prekratko poznaju i da ćete ih na ovaj način odgovoriti od velike životne greške, nemate na to pravo, osim ako niste blizak član porodice ili najbolji prijatelj. U suprotnom zvučaćete osuđivački.

Trebalo bi da se venčate u crkvi

Kad mladi par odluči da se venča, svi osete da imaju pravo na predloge i sugestije. Nemojte predlagati, sugerisati i govoriti ukoliko vas neko ne pita za mišljenje. Venčanje bi trebalo da bude intiman čin dvoje ljudi koji se zaklinju na ljubav pred ljudima koji su im važni. I svoj dan treba odrede prema svojim afinitetima.

Nemojte pitati koliko novca misle potrošiti za svadbu, da li će pozvati članove porodice sa kojima nisu u najboljim odnosima i nikako, ali nikako ne pitajte da li već planiraju decu. Pročitajte i „Trendi ideje za venčanja“.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar