Menu 

Neke male stvari, koje nam se na prvu čine tako beznačajne, mogu da nam budu od koristi na tako mnogo različitih načina. Tako je i kada su u pitanju kuglice vate.

Koristite ih kada trebate ukloniti lak sa noktiju ili šminku sa lica, ponekad i da biste dezinfikovali posekotine, ali, obično je to sve. Zaista šteta, jer kuglice vate možete iskoristi na mnogo drugih zanimljivih načina. Evo nekih predloga.

Rešenja za male stvari

Da biste se rešili neugodnih mirisa iz frižidera, morate ga, naravno, prvo očistiti, ali za posle, da vam frižider bude mirisan, možete namočiti kuglicu vate u ekstrakt vanile i staviti u posudicu na policu u frižideru – u uglu. Pročitajte još i .

Kuglice vate mogu biti korisne i kada usisavate kuću. Poprskajte ih sa malo vašeg omiljenog mirisa ili omekšivačem i stavite ih u vrećicu ili pregradu u usisivaču.

Male fleke od buđi možete ukloniti tako što kuglicu vate pokvasite sa malo izbeljivača, stavite na buđavo mesto i ostavite tako par sati. Pobrišite vlažnom krpom i ostavite da se osuši.

vata2

http://ninasnest.blogspot.com/2011/08/what-to-do-with-all-those-jars.html

A za lepotu…

Ako imate plik na nozi najbolje bi bilo da ga lečite, ali ako već morate da obujete cipele i krenete na put, stavite kuglicu vate na bolno mesto i zalepite flaster, pa tek onda obujte cipelice.

Želite da vam torba uvek lepo miriše? Našpricajte kuglicu vate svojim omiljenim parfemom i čuvajte je u torbici.

Oko kuće

vata3

http://seattlebackpackersmagazine.com/firestarter-cottonballs-and-vaseline/

Ako zečevi napadaju vaše mrkvice i kupus oterajte ih kuglicama vate. Zvuči čudno? Pa, ne baš. Natopite kuglice vate destilovanim belim sirćetom, pa ih stavite u plastične vrećice, na kojima ste prethodno napravili nekoliko rupica. Stavite te vrećice među povrće – to će oterati male skakutavce. Na sličan način možete sprečiti i miševe da uđu u kuću. Na “kritična” mesta stavite kuglice vate natopljene uljem peperminta. Na taj način terate i mrave, samo kuglice vate stavite u ćoškove u ormarićima i na mesta na kojima se pojavljuju mravi.

Kada idete na kampovanje ponesite kuglice vate natrljane vazelinom. Evo kako još možete napraviti dobru potpalu – .

Iskoristite kuglice vate i napravite sa decom Sneška Belića, ovčice, pudlice i slične slike/igračke.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar