Menu 

Ako tokom radne nedelje nemate previše vremena za kupovinu namirnica onda bi bilo dobro da se organizujete i pokupujete sve što vam je potrebno iz jednog puta. Mi za vas imamo detaljan spisak namirnica.

Proleće samo što nam nije zakucalo na vrata, a opšte je poznato kako je proleće godišnje doba kada se više pažnje posvećuje reorganizaciji života, navika i domaćinstva. Neka jedna od promena koje će te uneti u život s prolećem bude i nedeljna nabavka namirnica. Mi smo za vas satavili tačan spisak namirnica koje će vam biti dovoljne da tokom radne nedelje od njih napravite šest kuvanih obroka za vašu porodicu.

Krenimo redom.

Proteini. Na svakoj listi treba da se nađe meso, a najkorisnija je svakako piletina. Za celu nedelju biće vam dovoljna dva manja pileta, oko 300 g neke kobasice, 600 g ribe (ili nekog drugog mesa ako ne volite ribu) i obavezno kupite 12 jaja.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Povrće i žitarice. Kad je u pitanju povrće i žitarice trebalo bi da kupite sledeće: 8 paprika, 1 manju vrećicu crvenog luka (7 komada), vrećicu krompira, 2 rukohvata kelja, 3 glavice belog luka, 750 g riže, konzervu paradajz pelata, orašaste plodove, zamrznuti grašak ili mahune.

Mlečni proizvodi. Pored mleka i jogurta obavezno kupite pavlaku za kuvanje i oko 300 g tvrdog sira.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Namirnice za ostavu. Namirnice koje sigurno nećete kupovati baš svake nedelje, a koje bi uvek trebalo da imate u ostavi su: ulje (obično i maslinovo), soja sos, puter, ocat, mlevena crvena paprika, tucana ljuta paprika, so, biber, šećer, cimet, vanila ekstrakt, brašno, testenina, konzerve tunjevine.

Uz ovakav spisak namirnica, stvarno je mnogo toga što možete skuvati. Vi naravno prilagodite spisak ukusima članova vaše porodice, ali mislimo da ste shvatili šablon.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. jelena

    a, šargarepa,celer,paškanat, pasulj,kupus,cvekla,…IZOTAVAM SE, znam da postoji bezbro konbinacija,Vi ste stavili jednu od mnogih,ali ja sam zaonu da se uvek kupuje povrće i voće koji su u sezoni, ništa što ne pripada sezoni u kojoj se nalazimo…dakle zimi što više povrća,normalno treba koristiti, smrznuto povrće jer je ono dobro i sačuvani su vitamini jer se odmah pakovalo i zaledilo, što se tiče mesa,upravu ste, ali uvela bih džigericu pileću,teleću, svinjsku,i normalno kvalitetne sireve i dosta jogurta, a o voću redovno citrusi, jabuke i obavezno imati limuna uvek 3-4 u frižideru. Ono što sam primetila je da šargarepu treba kupovati najviše 500 gr i držati je van frižidera,jer je već stajala po komorama , i trošiti je odmah jer se u poslednje vreme brzo kvari.

  2. mana

    sta cu od 8 paprika za samo 7 dana?

Napišite komentar