Menu 

Bebinu odeću svakako držite u posebnoj korpi, ali zar ne bi bilo divno da je ubacujete u ovu specijalnu vreću za bebin prljavi veš.

vreca za bebinu odecu 2Možete je okačiti na vrata kupatila ili na zid, tako je praktična, preslatka i vrlo jednostavna za napraviti. Ideju smo pronašli na Pinterestu gde je korisnica EvaWest postavila fotografije i objašnjenje.

Potrebno vam je:

  1. Vešalica
  2. Jastučnica
  3. Ukrasna tkanina
  4. Dugmići
  5. Trakice
  6. Makaze
  7. Igla i konac

Umestite vešalicu u jastučnicu (napravite rupicu i provucite gonji deo vešalice). Ukoliko je potrebno pričvrstite je za jastučnicu iglom i koncem. Napravite od tkanine jastučić u obliku početnog slova imena vaše bebe. (Izrežite dva komada tkanine u obliku slova N, recimo, spojite ih, kroz rupicu provucite vatu ili neki spužvasti materijal, zakrpite rupicu, a slovo ukrasite sa par dugmića).

vreca za bebinu odecu 1

Na unutrašnji deo jastučnice (kao na slici) prišijte komad tkanine (uzorak po želji), pa na taj komad ušijte napravljeni jastučić/slovo. Sve ukrasite sa još par dugmića i povežite ukrasnim trakicama.

Dugmiće možete dodati i lepkom. Vreću možete i prati u veš mašini (ali pazite ako ste koristili lepak dugmići će spasti). Poželjno je da u samu jastučnicu stavite neku plastičnu vrećicu da biste je zaštitili od flekica i vlažne bebine odeće.

Pročitajte i Ukras za dečiju sobu – najjednostavnije slatke pčelice.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar