Menu 

Omekšivač za rublje može biti vrlo koristan i van kupatila. Donosimo nekoliko zanimljivih predloga. Verujemo da ćete uspeti da ga iskoristite mnogo bolje.

Koristiti ga možete i u kuhinji, pa i za brisanje TV-a, mnogih površina i vodenih mrlja.

Stare tapete

Uklanjanje starih tapeta najbrže ide uz pomoć omekšivača. Potrebno je samo da pomešate jedan čep omekšivača u 1 litri vode i da uz pomoć spužve tom mešavinom natopite tapete. Ostavite da deluje 20 minuta, pa ih sastružite sa zida. Ako tapete imaju vodootporni premaz, izgrebite ih malo žičanom četkom, pa onda nanesite rastvor sa omekšivačem.

uklanjanje tapeta sa zida

Prašnjav TV

TV prijemnik brzo privlači prašinu zbog statičkog elektriciteta. Da biste to sprečili nakvasite krpu čistim omekšivačem i prebrišite TV i bilo koju drugu plastičnu površinu. Uklonićete prašinu i osvežiti dom.

Lak za kosu

Ako vam lak za kosu dospe na zidove i ogledala biće ga teško ukloniti. Međutim, to možete rešiti brzo sa mešavinom omekšivača i vode u odnosu 1:2. Mešavinu stavite u sprej bocu, popršćite površinu i očistite suvom krpom.

Briskanje

brisanje prasine TV

Pored TV-a omekšivačem razređenim u vodi možete brisati stkalene stolove, vrata od tuš kabine i mnoge druge površine i tako smanjiti i nakupljanje prašine. Samo kada obrišete površine, prebrišite ih, ispolirajte odmah suvom krpom.

Četke za slikanje

Ako volite da slikate ili imate male slikare u kući važno je da su četkice uvek čiste. Najbolje ćete ih oprati ako ih potopite u mešavinu vode i omekšivača (tek par kapi). Operite četkice, obrišite i ostavite da se osuše.

Vodene mrlje

Na prozorima ili na staklu – mogu biti vrlo “uporne”. Međutim da biste vodene mrlje brže uklonili natrljate staklene površine omekšivačem i ostavite 10 minuta. Obrišite čistom mokrom krpom i posle pređite suvom.

prljavo posudjeZagorela hrana u posudama

Zaboravite na žice i ribanje. Posude u kojima se zalepila zagorela hrana samo napunite vodom u koju ste dodali malo omekšivača. Ostavite tako sat vremena, a ostatke hrane ćete posle lako skinuti. Samo dobro operite i isperite posude posle.

Napravite sami krpice za sušilicu

U mašine za sušenje rublja ubacuju se posebne krpice sa omekšivačem za miris i protiv gužvanja i statičkog elektriciteta. Možete sami napraviti svoje tako što pokvasite peškirić omekšivačem (1 kašičica će biti dovoljna) i stavite ga u mašinu za sušenje i koristite kao i obično.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar