Menu 

Koliko vas nervira to što se vaš pas previše linja i nekoliko puta dnevno morate usisavati, istresati prekrivače i ponjave? Sigurni smo da vam je to ako imate kućnog ljubimca jedan od najvećih problema. Upravo zato vam donosimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da linjanje svedete na minimum.

Pravilno hranite psa. Ishrana ima veliki uticaj na opadanje dlake kod pasa i zato je važno da psu dajete hranu namenjenu njima kroz koju će dobiti sve neophodne nutrijente. Isto tako pobrinite se da pas dobija dovoljno omega 3 masnih kiselina koje pomažu sa alergijama koje uzrokuju opadanje dlake.

pas

Redovno kupajte psa. Psa kupajte najmanje jednom mesečno i to sa šamponima koji su namenjeni samo psima. Ako je problem sa linjanjem veliki slobodno ga kupajte i češće.

Koristite prave preparate. Za pse nešto duže dlake važno je koristiti prave šampone. Postoje regeneratori i sredstva za raspetljavanje dlake koje bi trebalo nanositi nakon svakog kupanja jer će pomoći da se pas manje linja.

Redovno češljanje. Između kupanja veoma je važno da psa redovno četkate i to ne samo po leđima nego i po šapama, glavi i repu. Češljajte psa, najmanje jednom nedeljno, a ako primećujete da mu se dlaka jako zapetljava slobodno ga četkajte i češće.

Odaberite pravu četku. Nemojte štedeti na vašem ljubimu i nemojte mu kupovati jeftine plastične četke već odaberite one namenske u zavisnosti od dužine i vrste dlake vašeg ljubimca.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar