Menu 

Hitno vam trebaju dekorativne i mirisne sveće za vašu večeru sa prijateljima, a nemate vremena za kupovinu? Promuvajte se po kući, pogledajte imate li koju narandžu i brzo napravite mirisne svećice.

Ovo veoma jednostavnu i sjajnu ideju za vas smo pronašli na Cheryl’s delights blogu.

Sve što vam je potrebno za ove „instant sveće” su narandže i maslinovo ulje.

Narandže jednostavno prepolovite na pola, ako želite dekorativnije sveće prepolovite ih koristeći cik-cak tehniku rezanja da dobijete nazubljene krajeve. Kad ste narandže prepolovili izvadite sav mesnati deo iz narandže, pazeći da vam ona bela peteljka u sredini ostane čitava, jer će vam upravo ona, verovali ili ne, poslužiti umesto fitilja. Onu polovicu narandže u kojoj se nalazi fitilj napunite maslinovim uljem, toliko da fitilj izviruje iz ulja i to je to. Na donju polovicu narandže možete staviti i onu drugu s tim da dno isečete u neki zanimljiv oblik i jednostavno zatvorite narandžu, samo pazite da vam gornji otvor bude dovoljno širok da se narandža ne zapali.

Sve što vam preostaje jeste da zapalite vašu sveću i uživate u mirisu narandže i maslinovog ulja. Sa paljenjem budite strpljivi, biće vam potrebno oko 30-45 sekundi da se fitilj zapali.

Ovakva sveća može da gori 4-5 sati, bez problema. Još ideja potrežite u članku “Mirisni ukrasi od pomorandžine kore”.

Piši!
Širi dalje!
4 komentara
 1. Dusan Kuzmanovic

  I ona sa jabukom je dobra:)

 2. Dzavid Ramic

  Tako je Alma a i svasta se danas desava

 3. Maya Radenko Kostic

  Prvo je kasko osiguraj! :)

 4. Cavalic Alma

  pa da zapalim kucu ;)

Napišite komentar