Menu 

Nova godina se uveliko bliži, a ove godine umesto reklamnih napravite svoj foto kalendar – originalna ideja koja uključuje i porodične fotografije.

Zar ne bi bilo lepo da na zidu ili na radnom stolu imate kalendar sa najlepšim fotografijama vašim namilijih i onim lepim momentima koji su obeležili proteklu godinu?

To zaista nije teško napraviti. To može biti poklon za vas ili za nekog vama dragog. Za bolji efekat možete koristiti fotografije u retro stilu (kao one provučene kroz Instagram filtere) ili crno-bele.

Treba vam:

  • 12 fotografija
  • 13 crnih kartona
  • Mini stoni kalendar (možete čak i izraditi svoj – sve ispišite olovkom ili flomasterom ili postojeći ukrasite cvećem, crtežima i dodacima po želji)
  • Makaze
  • Lepak
  • Špaga
  • Ukrasni papir (poželjno sa šljokicama)

kalendar psic 2Na blogu Abeautifulmess, gde smo pronašli uputstva kalendar je pravljen za 2012. godinu, ali vi ćete ga naravno praviti za 2014.

Izradite 12 fotografija po izboru – vodoravnih ili, poželjno, u obliku kvadratića. Od kalendara izdvojite samo stranice na kojima su ispisani meseci, datumi i dani i oblikujte ih u kvadratiće. Od crnih kartona izrežite 13 kvadrata (iste veličine kao i oni iz kalendara). Na crne kvdaratiće zalepite fotografije, a na 13 kvadratić brojeve 2, 0, 1 i 4 koje ste izrezali od ukrasnog šljokičastog papira. (Možete dodati i zvezdicu, srce ili cvetić).

Na vhu jedne stranice kvadratića napravite rupe u jednakom razmaku (na svakom kvadartu), ali i na kalendaru. Bitno je da rupe budu usklađene.

Kalendar i kvadratiće sa fotografijama spojite, povežite komadićima špage i kalendar je gotov.

Divno, zar ne?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Većinu ljudi pomen peperminta sigurno asocira na bombone, žvake, pastu za zube ili čajeve za stomak. Pepermint je veoma zdrava biljka koja ima zaista mnogo lekovitih svojstva i nekada nam se čini da je potcenjena.