Menu 

Rotkvice su savršene za dekorisanje hrane za specijalne prilike. Male, ukusne i zdrave u rukama majstora mogu se lako pretvoriti u ruže, cvetiće, gljive ili miševe.

Najbolje je da salate ili ovale sa mesom i prilozima ukrasite ovim umetničkim rotkvicama, a možete ih deci izneti za doručak.

Gljive

dekoracije sa rotkvicama

http://www.pinterest.com/pin/140806211355100/

Ova preslatka dekoracija idealna je za jesenju i zimsku trpezu. Ideje za rezbarije na rotkvicama su brojne, ali ova nam se učinila u samom vrhu među najboljima, ali i najjednostavnijima. Na fotografiji pogledajte kako da od cele rotkvice izrezbarite ukrasnu gljivu.

Cvetovi

dekoracije sa rotkvicama

Za cvetove od rotkvica vam treba smao oštar nož i rotkvice. Presecite ih na polovine (bitno je da stoje ravno, bez prevrtanja) i izrezbarite oštre vrhove na belom delu rotkvice. Aranžirajte ih na listovima zelene salate i pospite maslinovim uljem i solju.

Ruže

dekoracije sa rotkvicama

Postoje dva načina da napravite ruže od rotkvica. Jedan je da ih izrezbarite direktno na vrhu rotkvice, a drugi je da rotkvice isečete na što duže tanke trakice i da te trakice umotate u ruže.

Miševi

dekoracije sa rotkvicama

Ovo je najzanimljivija igra za doručak. U kuvana jaja zabodite dva kolutića rotkvica da „glume“ mišije uši, za oči upotrebite zrnca bibera, a za nos i rep komadiće povrća. Klinci više neće preskakati doručak.

Kako vam se dopadaju ove dekoracije sa rotkvicama?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Lela Nikolic

    prelepo.

Napišite komentar

Zdravlje

Iako im ne pridajemo baš previše značaja, uzimamo ih zdravo za gotovo, povremeno ih sredimo ili nalakiramo, nokti nam mogu reći mnogo toga o stanju u kome se nalazi opšte zdravlje organizma....