Menu 

Sigurno ste često nailazili na posebne ukrase na terasama, takozvana zvona za vetar, koja “zasviraju” kada god naleti povetarac.

Donosimo vam nekoliko divnih i jednostavnih ideja kako da ih sami napravite. Najjednostavnije recikliranjem – od limenki, čepova, pa i kašika.

Od čepova

zvona od cepova 1

Sakupite sve one metalne čepove i iskoristite ih da napravite ovaj zanimljiv ukras za terasu. Izbušite ih i nanižite na konac, pa okačite na neki kolut (u ovom slučaju žičani). Sve obesite na terasu.

Izvor: Pinterest

Od ključeva

zvona od cepova 2

Ofarbajte nekoliko ključeva u boje po želji, nakačite ih na konac, pa privežite na grančicu (koju ste prethodno takođe ofarbali). Sve obesite na terasu.

Izvor: Giving.innerchildfun

Od školjkica

zvona od cepova 3

Nanižite školjkice u različitim dužinama i povežite ih na uže. Zakačite redove školjki na komad drveta, pa sve na mesto gde je vetrovito, na predulaz ili terasu. (Možete dodati i par dugmića ili perlica).

Izvor: Poindextr

Od limenki

zvona od cepova 5

Izaberite 5 do 6 limenki, napravite im rupicu na dnu, pa ih prefarbajte. Povežite svaku koncem (provucite ga kroz rupu i napravite čvor, pa sve skupite na vrh i zakačite na neki glavni deo (u ovom slučaju to je divni leptirić napravljen od lima).

Izvor: Coffeeandtheirkisses

Kuhinjska igrarija

zvona od cepova 7

Ova zanimljiva zvona napravljena uz pomoć kašika i mutilice. Mutilicu prerežite (na par mesta) i napravite kukice. Kašike malo izlupajte čekićem i izravnajte. Povežite ih končićem ili žicom i nakačite na kukice na mutilici. Zanimljivo, zar ne?

Izvor: Fishheadsandrice

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar