Menu 

Šta mislite mogu li tanke iglice ispeglati bore sa lica i podmladiti nas? Saznajte šta je to akupunktura lica koju mnogi nazivaju novom vrstom fejsliftinga.

Sigurni smo da većina žena širom sveta očekuje to epohalno otkriće koje ća nam ispeglati bore i vratiti nam mladolikost, a bez hirurških intervencija i ubrizgavanja ne baš tako zdravih supstanci.

Može li akupunktura da vam vrati lice za koje ste mislili da ste zauvek izgubili? Akupunkturisti koji sprovode ovaj tretman kažu da može, dok se estetski hirurzi baš i ne slažu sa tom konstatacijom.

Peglanje bora

dreamstime_s_21807229

Akupunkturisti tvrde da nakon serije od 10 tretmana (dva puta nedeljno, pet nedelja) koža lica postaje delikatnija i da ima primetno manje bora. Oni tvrde da tretman briše sitne linije, ublažava one duboke, smanjuje opuštenost kože, podiže opuštene kapke i briše ili ublažava staračke pege.

„Kozmetička akupunktura je odlična alternativa za žene koje ne žele biti suočene sa neželjenim posledicama koje sa sobom nosi standardni fejslifting“ , kažu akupunkturisti.

Akupunktura je oblik kineske medicine dizajnirana da oslobađa chi ili energiju. Kada se u lice i telo zabode 30-40 tankih iglica na taj način se stimuliše proizvodnja kolagena i elastina.

Kineska medicina je medicina koja usporava proces starenja i pomaže telu da izgleda mladoliko.

Ipak, kozmetička medicina nije za svakoga i ne preporučuje se onima koji akupunkturom leče migrene, povišen krvni pritisak ili određene poremećaje propraćene napadajima. Za sve ostale kozmetička akupunktura je savršena alternativa drastičnim procedurama.

Akupunktura koja podmlađuje

Postoji još jedan oblik kozmetičke akupunkture, a to je ona podmlađujuća koja veoma efektno utiče na bore i borice svih oblika i veličina. Uspešnost ovog tretmana kao i kod estetskih operacija uveliko zavisi od starosti pacijenta i naglašava se da je rad na licu 40-ogodišnjaka potpuno drugačiji od rada na licu 60-ogodišnjaka. Upravo iz tog razloga kao najbolje vreme za ove tretmane preporučuje se početak tridesetih i najkasnije četrdesetih godina.

Ono zbog čega je kozmetička akupunktura sjajna jeste to što neverovatno podiže nivo energije i pomera je kroz celo telo, ne samo u licu već i u nogama, rukama, glavi i ušima, stimuliše kolagen i dovodi krv u lice. Isto tako nakon ovog tretmana ne treba da brinete o oporavku i nuspojavama kao što su oštećenja nerava.

Imajte na umu da akupunktura ne leči sve, vaše životne navike takođe utiču na izgled vašeg lica.

dreamstime_s_21811572

Šta kažu dermatolozi

Iz udruženja dermatologa Amerike, na čelu sa predsednicom Rhondom Narins kažu da akupunktura ima svoje mesto u medicini, posebno kad je u pitanju otklanjanje bolova , ali ne veruju u njenu efikasnost kad je u pitanju zamena za kozmetičku hirurgiju, botoks i ostale tretmane. Oni kažu da akupunktura ne zaustavlja rad mišića koji stvaraju linije kao botoks niti može zategnuti i ispuniti kožu kao što to rade fileri koji se ubrizgavaju injekcijama.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar