Menu 

Koje je bolje godišnje doba za pričanje o kruškama od jeseni? O lekovitim svojstvima krušaka smo već pisali, a danas vam otkrivamo nove detalje koji će vam biti o velike koristi za vreme ovih hladnijih meseci.

Kruške u pojedinim područjima važe za super voće zbog određenih komponenti koje unapređuju zdravlje pluća i čuvaju respiratorni sistem od bakterija i virusa. Pored toga kruške razgrađuju šlajm, pa na taj način pospešuju iskašljavanje. Nutrijenti koji se kriju u kruškama mogu sprečiti i nastanak hroničnih obolenja respiratornih organa.

Kašalj i prehlade

Kašalj i prehlade su najčešće u periodu od avgusta do aprila kada vlažnost u vazduhu obično opada. Pomoću prehlada i kašlja vaše telo vam obično govori da je vreme da se rešite svih toksina, otpada i bakterija iz organizma nakupljenih tokom godine.

Prehlada je obično popriličan izazov za pluća, a ukoliko se pojavi i kašalj to znači da telo samo pokušava da se reši svih nezdravih materija. Tradicionalna kineska medicina tvrdi da pre nego se izborimo sa virusima treba da postignemo harmoniju između tela i uma i da se lečimo potpuno prirodnim sastojcima.

Ako u svoju prehranu tokom sezone prehlade i gripa uključite što više krušaka na taj način ćete ojačati imunitet i držati podalje prehlade i kašalj.

Kruška kroz istoriju

Kruška postoji još od kamenog doba, danas ih ima širom sveta, ali najviše u Sjedinjenim Američkim Državama i Italiji. U drevna vremena kruške su predstavljane kao luksuzna delikatesa i „ dar Bogova“. Zbog svojih kiselih svojstava potpomažu razgradnju sluzi, a pošto važe za rashlađujuće voće one sprečavaju oštećenje pluća, obezbeđuju vlažnost u plućima i sprečavaju razvoj bakterija. Ukoliko ste pušač jedan od načina da sprečite nastanak plućnih bolesti jeste konzumiranje krušaka.

Uvrstite ih u svoji ishranu ukoliko želite raditi detoksikaciju organizma  i jetre ili samo želite da ojačate imunitet ili zdravlje respiratornih organa.

Piši!
Širi dalje!
5 komentara
 1. Dr Ailemen spell caster

  PEOPLE AROUND THE WORLD GET BLESSED AFTER CONTACTING ME BE WISE WITH YOUR DECISIONS
  I Am Gloria Cordonna from Atlanta ,My husband and I have been married for about 7 yrs now. We were happily married with two kids, a boy and a girl. 3 months ago, I started to notice some strange behavior from him and a few weeks later I found out that my husband is seeing someone. He started coming home late from work, he hardly care about me or the kids anymore, Sometimes he goes out and doesn’t even come back home for about 2-3 days. I did all I could to rectify this problem but all to no avail. I became very worried and needed help. As I was browsing through the Facebook one day, I came across a comment that suggested that Dr Ailemen spell caster can help solve marital problems, restore broken relationships and so on. So, I felt I should give him a try. I contacted him and he did a spell for me. Three days later, my husband came to me and apologized for the wrongs he did and promise never to do it again. Ever since then, everything has returned back to normal. I and my family are living together happily again.. All thanks to Dr Ailemen spell caster . If you need a spell caster that can cast a spell that truly works, I suggest you contact him. He will not disappoint you. This is his E-mail: [email protected]

 2. Staniek Marijana

  <3

 3. Svetlana Djuric

  danas sam pravila desert od krušaka,a prije par dana sok,ne znajući za ove informacije :) hvala

 4. Pekez Erzebet Ema

  Prvi put saznajem za tako nesto.

 5. Ивана Ристин

  Kruske su dobre protiv kancera

Napišite komentar