Menu 

Za vas smo pronašli zanimljiv recept – magnezijum gumene bombone, koje vam mogu pomoći da se smirite, oterate anksioznost i spavate bolje.

Ideju smo pronašli na blogu Butterbeliever. Ističe se da magnezijum povoljno deluje na opuštanje mišića i kao lek protiv stresa. U nekim slučajevima daju ga kao suplement anksioznim ljudima. Deluje opuštajuće na mišiće, pa zato možete i lakše zaspati. Na blogu se navodi da i želatin (sastavni deo ovih gumenih bombonica) deluje protiv upalno i može delovati i umirujuće.

Na blogu se ističe da su ove gumene bombonice prirodne, bezbedne, a i bolje i delotvornije od tableta za spavanje.

Sa ovim receptom ćete dobiti oko 35 gumenih bombonica.

gumene magnezijum bombone 3

Sastojci:

  • 3/4 šolje (od 250 ml) soka (u receptu je korišećna organska limunada)
  • 3 kašike organskog želatina u prahu
  • 5 kašika magnezijum citrata u prahu (magnezijum koji obično kupujemo u aptekama kao suplement)
  • 1 kašika zaslađivača – možete upotrebiti med
  • Malo morske soli

U posudu uspite (obavezno) hladan (iz frižidera) sok i umešajte lagano magnezijum prah. Malo će zapeniti, pa zato stavite 1 kašiku malo pomešajte i sačekajte da se slegne, pa dodavajte tako i ostatak.

U šerpicu uspite mešavinu soka i magnezijuma, pa pospite želatinom. Ostavite nekoliko minuta da želatin nabubri. Dobićete gelastu čudnu mešavinu. Kada se želatin u potpunosti rastvorio uključite šporet na nižu ili srednju temperaturu. Stavite mešavinu da se zagrejava. Počeće da prelazi u tečniju formu, pa tada možete dodati zaslađivač i malo soli. Promešajte, ali ne mnogo da se ne bi uhvatila pena.

gumene magnezijum bombone 2Prespite tečnost u posudu i izmerite – potrebno vam je 3/4 šolje tečnosti (ako vam nedostaje tečnosti dospite još malo soka).

Uspite tečnost u silikonske kalupe ili u tepsiju (posle možete iseći oblike po želji). Stavite u frižider na pola sata ili duže –dok se ne sčvrsnu. Posle iz izvadite iz kalupa ili, ako ste koristili tepsiju, izrežite oblike po želji.

Dobićete oko 35 gumenih bombona od kojih svaka ima oko 69 mg magnezijuma. Možete uzeti do 5 gumenih bombona na dan.

Ako pre niste uzimali suplemente magnezijuma krenite polako (jednu ili dve gumene bombone na dan), jer on ima laksativna dejstva.

Čuvajte ih u hermetički zatvorenim posudicama u frižideru. Mogu trajati porprilično dugo, ali verovatno ćete ih brzo potrošiti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar