Menu 

Ginseng je veoma dobro poznat kao biljka koja izgleda kao smežurani stari čovek, ali na organizam utiče tako da se osećate kao vitalni dvadesetogodišnjak.

Njegov neugledni izgled lako može da zavara, jer su njegova lekovita svojstva toliko efektna da se već godinama proučava lekovitost i upotreba ginsenga u medicinske svrhe, a često ga preporučuju nutricionisti, lekari, akupunkturisti.

Postoji američka,kineska, sibirska i korejska vrsta ginsenga i svaki od njih ima svoja lekovita svojstva i instrukcije za upotrebu. Ipak, uz sve razlike zajedničko im je to da svi, zaista leče.

Najčešći je onaj američki ginseng, koji se može svakodnevo koristiti za podizanje energije i bolju koncentraciju, ali je dobar i za mnoge druge probleme kao što  su: anksioznost, menopauza, depresija, nesanica, noćne more, loša probava, PMS, kašalj…

Ginseng je veoma dobar za poboljšanje cirkulacije i sjajan je za ljude koji imaju neke fizičke povrede, pa se često preporučuje od strane ortopeda.

Ovaj fenomenalni kore neverovatno podiže kognitivne sposobnosti. Ako se osećate ošamućeno, ako često niste u stanju da se izrazite na pravi način, ovo je definitivno prava biljka za vas.

Možemo ga pronaći u obliku čaja, celog korena ili kao vitaminskog suplementa u tabletama ili kapsulama. Ako pronađete koren obavezno se posavetujte sa stručnjakom da vam objasni kako i na koji način da ga konzumirate i uz šta možete da ga kombinujete za bolje rezultate.

Mnoga istraživanja su pokazala da ginseng snižava nivo šećera u krvi kod dijabetesa tip 2 kroz svoju sposobnost procesuiranja insulina. Zato, ako patite od ove bolesti konsultujte se sa svojim lekarom da uzimate suplemente od ginsenga. Nikako nemojte na svoju ruku.

Ova biljka će vam promeniti život, poboljšaće vam cirkulaciju, podići energiju, razbistriti um i izbalansirati šećere u organizmu.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Nada Aranđelović

    gde u bg-du nabaviti koren gin-senga?

  2. Sabina Imamović-Dolo via Facebook

    a gdje ga nabaviti

Napišite komentar