Menu 

Ako se u poslednje vreme osećate pomalo bezvoljno i ne tako dobro bez nekog konkretnog razloga možda je uzrok bliže nego ste to mislili. Potencijalni uzroci vaše bolesti možda se nalaze baš u vašem domu zahvaljujući  raznim toksinima.

Razne toksične materije koje se kriju u našem domu mogu izazvati poteškoće sa disanjem, pa čak i sterilitet. Možda je vreme da pregledate dom i eliminišete sve moguće opasnosti.

Plesan

Plesan je veoma čest uzrok mnogih bolesti koje „pokupimo“ u sopstvenom domu, jer plesan nikako nije dobro udisati, a obično se krije na veoma iznenađujućim mestima. Što je najgore plesan ne mora biti vidljiva, a može da se krije između zidova, unutar instalacija, ispod krova ili parketa. Ako ste primetili da imate respiratorne probleme ili promene na koži, a ujedno osećate čudan miris u kući možda imate problem sa plesni. Da biste sprečili pojavu plesni kuća bi trebalo da bude topla i suva, a možda ćete morati menjati parkete i itisone ili instalacije.

mold

Sredstva za čišćenje

Šta koristite za čišćenje u svom domu? Pojedina sredstva za čišćenje kupatila i kuhinje mogu biti veoma gruba. Ona sadrže mnoge hemikalije koje nije dobro udisati i povezane su sa mnogim problemima kao što su smanjenje broja spermatozoida kod muškaraca i nastanka raznih vrsta kancerogenih obolenja. Probajte neke od prirodnih sredstava za čišćenje a jedno „Potpuno prirodno sredstvo za čišćenje“ možete napraviti i sami.

Herbicidi i pesticidi

Koristite li ova sredstva da eliminišete neželjene goste sa vaših biljaka u kući i dvorištu ili balkonu? Mnogi od tih sredstava sadrže komponente koje utiču na hormone i druge hemikalije koje nakon nekog vremena izloženosti mogu uzrokovati brojne bolesti. Ove hemikalije ne samo da vas mogu razboleti već mogu uticati na razvoj fetusa ukoliko ste trudni.

Azbest

Zbog dokaza da je veoma štetan za zdravlje azbest je širom sveta zabranjen za korištenje u građevini. Od azbesta su se pravile šindre i crep, poprilično je jeftin i izdržljiv. Ali, nažalost i veoma kancerogen. Izaziva kancerogeno obolenje azbestozu, progresivnu bolest koja nastaje udisanjem azbestne prašine i vlakana. Ukoliko kupujete kuću ili stan starije gradnje obavezno se raspitajte da li je azbest korišten pri izgradnji.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ako ste se ikad zapitali koja je to mala promena koju bi trebalo uvesti za poboljšanje opšteg zdravlja, većina stručnjaka će vam reći da jedete više zeliniša.