Menu 

„Vodič prirodne medicine“ autorke Biljane Ćulum, izašao je pre nekoliko dana u izdanju Zadužbine „Petar Kočić“ Banja Luka – Beograd.

Knjiga koja je pred vama je priručnik pomoću koga ćete lako i brzo pronaći način da se okrenete prirodi. U njoj ćete otkriti mnogo jednostavnih i korisnih saveta, recepata, ali i informacija koje nekad mogu i život da znače.

vodič2

Prvi deo vodiča posvećen je lekovitom bilju – ovde ćete bolje upoznati biljke, saznati više o njihovim lekovitim svojstvima, načinu pripreme, tegobama i bolestima koje leče ili olakšavaju.

Posebnu pažnju autorka je posvetila bolestima modernog doba, koje svakodnevno odnose hiljade ljudskih života. Za svaku od njih u prirodi postoji lek, a kako se spravlja saznaćete u ovom korisnom vodiču. Bilo da se radi o karcinomu, bolestima srca, ili „običnom“ stresu, priroda ima rjeenje, a „Vodič prirodne medicine“ – uputstvo.

Kažu da zdravlje na usta ulazi. Vodič vam u posebnom poglavlju nudi autorkin osvrt na spravljanje hrane, pravilan i prirodan način ishrane, pa i jednostavne i brze recepte za čajeve, tinkture, sokove, ali i jeftine i efikasne preparate za lepotu.

„Želim da naučim ljude da pomognu sami sebi. Za početak, vratimo se prirodi, koja nam sve pruža nadohvat ruke. Sagnimo se i uberimo lek“, poručuje autorka.

vodič3

Biljana Ćulum se za darove prirode i lekovita svojstva bilja zanima od malih nogu, a na Institutu prirodne medicine u Beogradu bila je među prvim studentima. Doktorirala je prirodnu medicinu u februaru 2012. godine.

Knjigu možete naručiti putem Facebook stranice Vodič prirodne medicine.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar