Menu 

Dosadile su vam večere provedene u tišini? Situacije kad niko neće da popusti i prvi progovori? Pročitajte savete kako da prevaziđete tišinu i ponovo se povežete sa svojim partnerom.

Svi smo makar jednom pomislili, gledajući starije parove koji sede u restoranima ili kafićima ne progovarajući ni jednu jedinu reč, kako se to nama sigurno neće desiti. Ali, ipak, desi se i najboljima. Dosada, rutina ili nešto treće…? Šta se desi ljudima da počnu jedni druge uzimati zdravo za gotovo, ne znajući da treba da neguju i rade na svojoj vezi?

Naravno da ne možete očekivat da ćete godinama osećati isto uzbuđenje kao na početku veze, kada vam nikada nije nedostajalo tema za razgovor, ali da biste zaobišli noći provedene u tišini probajte savete koje su dali stručnjaci.

1. Napravite prvi korak. Nemojte čekati da vaš partner prvi krene. Setite se svega što volite kod njega, koliko vam je stalo i započnite konverzaciju.

2. Zakažite sastanak. Svi parovi bi trebalo da se podsete kako im je bilo zabavno dok su se zabavljali, izalazili i družili se na sastancima. Jer, upravo su to situacije u kojima su počeli da uživaju u međusobnom društvu. Neka vam pređe u naviku da jednom nedeljno ili mesečno imate sastanke kao onda kad ste se tek upoznavali.

3. Pronađite neki hobi ili aktivnost. Najbrži način da parovi obnove svoju vezu jeste da probaju nešto novo, zajedno. Bilo da su to časovi plesa, planiranje putovanja, pejntbol… Nije važno, važno je da je oboma novo i da to radite zajedno.

4. Sklonite sve što vam odvlači pažnju od partnera. Odvojite vaše vreme, koje neće uključivati video igrice, računare, televizor ni mobilni telefon.

Podelite vaša iskustva sa nama. Kako ste vi „preživeli“ krizu u vezi?

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. ljubo

    Ne poznajem nikog da se na taj način izlječio, pa prema tome sve je to jedna malo veća glupost.

Napišite komentar