Menu 

To da se način školovanja dece na zapadu drastično razlikuje od školovanja na našem deliću zemljine kugle doazuje i informacija da pojedine škole dozvoljavaju roditeljima da promene ocene deci ukoliko smatraju da je dete zaslužilo bolju ocenu. Mi se pitamo, kako to utiče na detetov napredak i učenje.

Sve ovo događa se u jevrejskoj školi Yeshiva Ketana u New Yorku, a svi roditelji čija deca pohađaju ovu školu, tokom janura dobili su pismo u kome se navode promene u sisitemu ocenjivanja.

U pismu se navodi da je želja škole sa roditeljima podeliti tačne informacije ne obeshrabriti ili povrediti dete, a caka je u tome da dete neće moći videti svoje ocene bez dopuštenja roditelja. U pismu se zatim kaže da roditelj ima opciju, ako mu se ne sviđa ono što vidi i želi da dete misli kako su mu ocene bolje, škola će napraviti novu verziju knjižice.

6869546702_3c32cce13e_z

Rekcija roditelja i javnosti na ovo pismo je očekivano podeljena, dok jedni podržavaju, drugi kritikuju i smatraju da bi ova praksa morala da se ukine pre nego zaživi. Na drugoj strani su oni koji smatraju da bi se na ovaj način slabijim učenicima dao podsticaj da budu vredni, više uče i rade.

Mi se pitamo, nije li to pomalo nepošteno prema onoj deci koja zaista dobijaju dobre ocene, redovno uče i pišu zadaću? Šta vis mislite, biste li promenili ocene svog deteta na bolje iako ih ne zaslužuje?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar