Menu 

Svake godine baš kao i kad je u pitanju moda, muzika ili film i kad je ishrana u pitanju isplivaju novi trendovi koje prate najpoznatiji svetski kuvari i koje žele isprobati foodiji širom planete. Predstavljamo vam neke od trendova koji će sigurno žariti i paliti ove godine.

Poznavaoci dobre hrane i vina su dali svoja predviđanja šta bi to posebno moglo biti trendi ove godine kad je u pitanju hrana.

Povrće i zdrava hrana. Neki stručnjaci veruju da će kelj i sve njegove podvrste biti apsolutni hit u godini koje tek što je startala. Ovo je sigurno jedno od najzdravijih vrsta povrća, može se pripremati na mnoštvo različitih načina i veoma je bogato nutrijentima. Za 2016. godinu se smatra da će biti godina zdrave hrane, a kelj je u tom slučaju nezaobilazan.

14929373343_f5af2b4014_z

Tost na hiljadu načina. Iako se tost smatra prilično jednostavnom hranom koja se služi uz malo putera i džema, u poslednje vreme može se naći na jelovnicima boljih svetskih restorana. Poznati kuvari su počeli služiti tost uz neke luksuznije namirnice poput koštane srži i slanih inćuna. Mnogi tvrde da je ovo veoma inovativno jelo i sjajna podloga za nadogradnju.

Supa od kostiju. Ove godine će se u mnogim restoranima služiti dobra supa od kostiju napravljena na ančin na koji su je pripremale naše bake. Većina posznatih kuvara kost prvo peče, a zatim ih dugo kuva sa raznim povrćem ne bi li izvukli najbolje ukuse.

5986176815_db994255e0_z

Led. Sigurno u čudu gledate i konstatujete kako led nije jelo. E, pa ove godine, led će od sredstva za rashlađivanje pića postati jelo. Tačnije, kockice leda će se aromatizovati raznim ukusima koje će se kasnije lagano otpuštati u jelu ili piću.

Jogurt. Mnogi proizvođači i kuvari već sada najavljuju da će u ovoj godini eksperimentisati sa jogurtom i to više sa slanim nego slatkim ukusima. Jedva čekamo videti šta nam se to novo priprema i krčka u kuhinjama širom sveta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar