Menu 

Procvetalo voće je tako mirisno i očaravajuće prelepo, posebno kada su u pitanju šljive i višnje. Donosimo ideje kako da dekorišete dom ovim cvećem.

Proleće je počelo i vreme je da otvorite prozore i da ga unesete u dom. Krenite sa pupoljcima, grančicama i cvećem voća – tako je nežno romantično i osvežava dom kao ni jedno drugo.

Japanci su posebni majstori kada je u pitanju dekorisanje uz pomoć cvetova trešnje, razvijena je čak posebna umetnost, a aranžeri su vrlo cenjeni i traženi, posebno za svadbe i proslave. Inače, ružičasti cvetovi trešnje u Japanu su simbol ljubavi i sreće. Za Kineze su cvetovi šljive simbol snage i 5 “blagoslova”: dugovečnosti, prosperiteta, zdravlja, vrline i dobrog života.

Naravno, vi možete dekorisati i sa cvetovima jabuka, krušaka i drugog voća – kako budu “pristizali”.

Prava prilika da pokažete svoju kreativnost je Vaskrs, mada već danas možete napraviti “generalnu probu”.

Buketi

jabuke i vocno cvece

Grančice sa cvetovima višnje ili trešnje mogu biti tako divan ukras, ako ih stavite u lepu visoku vazu na sredini stola ili u hodniku. Neka vaza bude jednostavna, da ne odvlači pažnju od vašeg aranžmana. Ovim grančicama možete pridružiti i druge bele boje za savršeno nežnu kombinaciju. Takođe, grančicama može pridružiti i drugo proletnje i letnje cveće, ali udružite ih tako da izgledaju kao da su “oduvek bili prijatelji”.

Latice voćnog cveća možete ukombinovati u sveće za posebnu dekoraciju na stolu. Potrebno je samo da otopite stranice veće, deblje sveće i da je uvaljate preko latica i ostavite da se osuši.

vaskrsnja dekoracija na stoluMožete napraviti i cvetne vence i okačiti ih na vrata ili latice (ili same cvetove) staviti da plivaju u vodi u staklenim providnim vazama (stavite i malu sveću da pliva).

Na venčanjima umesto standardanih cvetića možete koristiti grančice procvetalih voćki. Cvetove možete i presovati i napraviti posebne slike kao divan ukras za dnevni boravak. Ideja je mnogo – razbudite prolećnu maštu.

Odeća i kosa

Cveće u kosi je hit već par godina, a posebno ga je popularizovala poznata pevačica Lana del Rej. Možete napraviti venac za kosu (ukombinujte cveće voća i proletnje cveće), ali ga možete koristiti i kao ukras u posebnim prilikama – za venčanja i rođendane na otvorenom.

vaskrsanja jaja dekoracija

U kuhinji

I hranu možete ukrasti ovim cvećem (naravno, podrazumeva se da koristite ono netretirano hemikalijama). Latice i same cvetove možete stavljati na torte ili na kapkejkse. Savršeno za proletnje venčanje. Naravno, najbolji za ovu namenu su cvetovi trešnje i šljive zbog divnog izgleda.

Sa njima možete ukrasiti i sladolede, ali i tanjire, salate, pa i stolove za svečane prilike (samo po stolnjaku rasporedite latice).

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Bloom Design

    Zanimljive ideje, steta sto nema jos slika

Napišite komentar