Menu 

Hrana je jedan od efektnijih pomoćnika za poboljšanje sna. Pomoću hrane možemo podići nivo hemikalija u telu, koje nam pomažu da se opustimo. U kombinaciji sa vežbanjem ovo može postati vaš put prema slatkim snovima.

Evo i kako

Hrana bogata triptofanom

Triptofan je aminokiselina koju telo koristi da bi proizvelo seratonin što usporava nervne aktivnosti i umiruje mozak. Ako jedete hranu bogatu triptofanom kao što su ćuretina, mleko, sir, kikiriki i banane trebalo bi malo lakše da utonete u san.

Celovite žitarice

Postarajte se da imate tri obroka dnevno koja uključuju karbohidrate iz celovitih žitarica. To možete postići što ćete jesti jednu posudu žitarica za doručak, krišku hleba za ručak i porciju riže uz večeru, npr. Neki stručnjaci savetuju i malu užinu pre spavanja.

Čaj od kamilice

Ovo je kalsik za koji većina zna, ali šolja ovog čaja od kamilice zaista može da vam pomogne da lakše utonete u san. Više o kamilici OVDE.

Hrana bogata gvožđem

Hrana bogata gvožđem kao što su crveno meso, školjke, tofu i pasulj nas drži budnima i zato je izbegavajte u večernjim časovima. Jedite je isključivo za ručak ako imate problema sa spavanjem.

Pijte vodu

…ili sok, pijte bilo šta osim napitaka koji u sebi imaju kofein od 6-10 sati pre nego bi trebali ići na spavanje.

Čaša vina

Uprkos lošoj reputaciji, alkohol nam može pomoći da lakše zaspimo, opustiti nas, a jedna čaša vina nikome nije naškodila.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Na Balkanu šljive su vrlo cenjenje, ali, na žalost, najviše ih upotrebljavaju za izradu rakije. Saznajte zašto su tako zdrave i kako da ih najbolje i u potpunosti iskoristite. Donosimo...