Menu 

Za ovaj receptić sam ponovo koristila one slatke male keramičke posudice iz prethodnoh posta, a sasvim fino mogu poslužiti i neke manje šerpice ili čak kalupići za projice. Krompir oljuštiti i krupno naribati, posoliti i pobiberiti po ukusu.

Dodati kockicu maslaca (25 g) i naribani parmezan, pa sve lepo izmešati. Male keramičke posudice namazati maslacem i obložiti naribanim krompirom, napraviti udubljenje kašikom na sredini kao gnezdo, pa staviti da se peče nekih 20-ak minuta.

Kad su “gnezda” od krompira već dobila lepu rumenu boju, izvaditi ih iz rerne, razbiti po jedno jaje u svako udubljenje u sredini, i vratiti da se još malo peku dok jaja ne budu gotova…

Sastojci (za 2 osobe):

2-3 krompira srednje veličine
prstohvat soli
malo bibera
1 kockica maslaca
2 kašike naribanog parmezana
2 jajeta

gnezda1

Kad su “gnezda” od krompira već dobila lepu rumenu boju, izvaditi ih iz rerne, razbiti po jedno jaje u svako udubljenje u sredini, i vratiti da se još malo peku dok jaja ne budu gotova…

Bon Appetit!!

Predlog za serviranje: Ova gnezda je zgodno poslužiti uz neki zeleni prilog, recimo pire od spanaća ili pire od pasiranog graška i krompira. Gnezda izvadite iz modlica pre posluživanja pa će tako izgledati posebno dekorativno na tanjiru.

Kuhinjica Mignone

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Sasvim novi recepti sa jajima | LifePress magazin

    […] (Pogledajte i ovaj zanimljivi recept s jajima) […]

Napišite komentar