Menu 

Drevna kineska izreka kaže da treba jesti dok ne napunite želudac 70 odsto, ali problem je što većina nas jednostavno ne može odoleti dobroj hrani pa dolazi do prejedanja. Na svu sreću postoje neke namirnice koje će sprečiti da se „pretrpate“.

Prejedanje je svojstveno ovim zimskim mesecima kada više vremena provodimo u toplini svog doma, ali i za šporetom isprobavajući razne delicije. Ali, s obzirom da su praznici daleko iza nas, a bliži nam se proleće bilo bi dobro da pripazite koliko jedete. Evo koje namirnice vam u tom projektu mogu pomoći.

Popijte cappuccino umesto da pojedete slatkiš. U ono vreme posle ručka kad vam se traži nešto slatko, oduprite se želji i umesto da pojedete čokoladicu, popijte kafu. Ako niste znali, razni napici izazivaju osećaj sitosti i sprečiće vas od prejedanja, a sigurno imaju manje kalorija od slatkiša. S druge strane, slatka hrana može učiniti da budete još više gladni.

Humus sprečava glad. To je onaj zdravi namaz od leblebije bogat vlaknima i proteinima, a recept za ovaj sjajni namaz možete pronaći OVDE. Kombinacija humusa i svežeg povrća je zaista zdrava i što je najbolje zasitiće vas tako da se sigurno nećete prejesti tokom sledećeg obroka. Ovo možete jesti kao kasnu večeru.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Avokado suzbija apetit. Ako se koristi umereno, avokado može biti zaista od pomoći kad je suzbijanje apetita u pitanju. Ako nemate meru kad je u pitanju hrana, pojedite pola avokada uz svaki ručak i sigurno ćete pojesti manje nego obično.

Kokice. Ove popularne grickalice koje najčešće jedemo u bioskopu mogu vas zasititi bez previše unesenih kalorija. Samo pripazite da ih ne začinite nekim nezdravim namirnicama koje dodaju bespotrebne kalorije poput putera ili margarina.

Banane. Da biste se rešili stresa koji vam zadaje vaša dijeta zbog koje ste non-stop gladni u pomoć pozovite banane. Šećer u ovom zdravom voću će vas sačuvati da pojedete više nego što bi trebalo.

Žitarice. Granole musli i sve ostale koje se jedu za doručak sa mlekom ili obranim jogurtom su sjajan način da zavarate glad i da se ne prejedete. Duže ćete osećati sitost i sigurno ćete pojesti manje za naredni veliki obrok.

6184405796_ef3a7992d2_z

Voće bogato vlaknima. Jabuke i narandže su voće bogato vlaknima, vodom i proteinima, a svi ti sastojci su zaduženi da nas brže zasite i spreče prejedanje tokom dana. Pokušajte grickati ove voćkice tokom celog dana, ako ste skloni prejedanju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar