Menu 

Verovali ili ne, drage dame, pored toga koliko vode ćete popiti i od kakvog materijala će vam biti oprema, veoma je važno i kakav donji veš nosite za vreme vežbanja u teretani. Naravno izbor treba da zavisi od vrste i intenziteta vežbanja, a mi vam otkrivamo nekoliko ključnih informacija koje treba da uzmete u obzir.

Neki donji veš će vam se tokom vežbanja čiiti izuzetno udoban, ali može ugroziti vaše zdravlje i zato pažljivo birajte donji veš pre nego krenete u teretanu.

Tange. Ova vrsta gaćica mož biti veoma udobna, jer vam neće smetati osećaćete se slobodnije posebno ako ste već navikli da ih nosite, ali nažalost one povećavaju rizik od mogućih infekcija pošto zbog tkanine koja se pomera napred-nazad može doći do bakterijske infekcije.

Pamuk. Bez obzira na to kakav model gaćica nosite gledajte da bude napravljen od čistog pamuka jer pamuk upija vlagu sa površine kože za razliku od materijala napravljenih od sintetike koja na neki način hrane bekterije i gljivice.  Isto tako lekari preporučuju da donji veš menjate čim završite sa vežbanjem i ne čekate da dođete kući jer na taj način takođe povećavate rizik od mogućih infekcija.

9479628378_93d0870643_z

Poseban donji veš za vežbanje. Mnoge kompanije za proizvodnju sportske opreme u svom asortimanu imaju i poseban veš koji vašu kožu duže ostavlja suvom, a materijali mogu biti i antibakterijski. U vašoj prodavnici sportske opreme pronađite ovakav donji veš i koristite ga tokom treninga.

Ako se ne osećate čudno bez donjeg veša, ovo je sigurno najbolji način za vežbanje, nabavite dobre tajice ili biciklističke, a donji veš ovoga puta izostavite jer će vam tako sigurno biti najudobnije, a rizik od infekcija će biti uno manji.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar